Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
По-ниски цени по родното Черноморие в началото на сезона! Къде морето ще ни излезе по-евтино?
Автор: Екип Ruse24.bg 10:21 / 28.05.2019Коментари (0)1167
©
По-ниски цени по родното Черноморие в началото на сезона. Заради спада при ранните резервации хотелиерите са принудени да смъкват цените на пакетите. Къде морето ще ни излезе по-евтино това лято – по българските курорти или при съседите? Отговорите потърси Георги Георгиев в рубриката "На твоя страна" по Нова тв.

Над 5 млн. чужденци ще посетят курортите ни по морето това лято, което е с 3 % по-малко от миналото, сочат предварителните прогнози.

В същото време очакванията са около 306 000 българи да окупират плажовете в южната ни съседка, а 290 000 – да тръгнат към турските курорти.

Сривът на турската лира вече се отразява върху цените на почивките и основните туристически услуги при съседите. А от 20 май в Гърция значително падна ДДС върху храните и услугите в заведения.

За да наваксат спада от ранните резервации, в един от хотелите в Слънчев бряг са принудени да започнат сезона с доста по-ниски цени.

"В момента имаме промоции поради спада на западни туристи. Примерно за юни стандартната ни цена е 180 лв., а ние сме пуснали на 120 лв. Доста голямо намаление", заяви  управителят на хотел в Слънчев бряг Ростислава Димитрова.

Очакванията са хотелиерите по Черноморието да регистрират близо 6 млн. настанявания на български туристи от май до септември. Значително по-малко обаче са записванията от чужденци.

"Очакваме спад от пазари като Русия и Германия. Независимо от това те продължават да бъдат водещи в България. Очакваме много добри показатели, с много голям ръст, при Великобритания, Израел, Чехия, Румъния, Украйна, Полша", поясни Лиляна Арсова от Министерство на туризма.

Така минусът за хотелиерите може да се окаже плюс за туристите, прогнозират експертите в бранша. И вече го отчитат в офертите.

"Българският хотелиер е изключително гъвкав и ако има лек спад в ранните заспивания, то вероятно хотелиерите ще намерят механизъм, с който да компенсират и българските туристи да не липсват от българското Черноморие. За Южното Черноморие не се очаква проблеми с туристите, но по Северното Черноморие летният сезон ще бъде по-труден", допълни Арсова.

Още преди активният сезон по морето да е започнал за туриста Михаела изборът за лятна почивка е ясен.

"Аз предпочитам да почивам при съседите. Те предоставят много по-качествена услуга. Сравнявайки цените, определено Гърция и Турция бият България. България по-скоро бих я избрала като парти дестинация", сподели Михаела Колева.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: