Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Почина ключов свидетел по делото срещу д-р Димитров, убил Плъха
Автор: Цвети Тончева 15:01 / 10.03.2021Коментари (0)605
Почина ключов свидетел по делото срещу д-р Иван Димитров, обвинен в убийството на крадеца Жоро Джевизов – Плъха, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това е лелята на д-р Димитров - Цветанка Тодорова. Оказа се, че жената, която страдаше от онкологично заболяване, е починала на 4 февруари 2021 година. Съдебният състав обяви, че тя ще бъде заличена като свидетел.

Други двама от свидетелите също не се явиха днес, но поради болест. Единият е в болница, а другият в къщи, с висока температура. Те трябва да представят болнични листове в съда.

Не дойде и свидетелка откъм страната на жертвата – Надежда Стоянова, която не е редовно призована, тъй като не е била открита на посочения адрес – Кризисен център за майки с деца в Пловдив. Тя не е посочила друг адрес.

Въпреки това бе даден ход на делото, на което се разпитват следователи и криминалисти – от 2 РУ на МВР и от 4 РУ в Пловдив. Инспектор Асен Толсузов от 2 РУ обясни, че почти цялото управление са били на местопрестъплението, в деня, в който бе открит трупа на Жоро – Плъха. Той поиска от съда да бъдат прочетени показанията му от деня, в който са ги снели от него през 2018 година, тъй като днес вече трудно си спомня подробностите. Но съдията отказа и настоя да говори само това, което си спомня. Чак след това показанията му бяха прочетени.

Криминалистът подчерта, че по време на разпита в районното управление, където е бил извикан, д-р Димитров е казал, че само предполага, че е извършил убийство. Не е бил ситурен в това, тъй като не го е видял. Но пък е признал за незаконно притежавания пистолет и за това, че се е опитал да прикрие следите от стрелбата. Иван Димитров е стрелял, но не е бил сигурен, че е улучил крадеца, проникнал с взлом в гаража му. Но въпреки това се е уплашил и е изхвърлил пистолета си в казан, където по-късно не е бил открит и освен това е заличил следите по ръцете си с дезинфектант.

Инспектор Асен Толсузов разказа още, че д-р Димитров е показал следите от нож по крака си, получени при спречкването си с Жоро Джевизов, докато се е опитал да му попречи да излезе от гаража му.

Инспекторът свидетел каза още, че пострадалият е имал и други подобни криминални прояви, като в друг такъв случай собственикът на къщата също е пострадал от него при опита си да го залови.

Това е било установено от справките в архива на МВР. На делото днес отново присъстват родителите на убития, които са конституирани като частни обвинители, както и още близки на жертвата от квартала.

Още по темата: общо новини по темата: 53
26.03.2024 »
16.10.2023 »
14.12.2022 »
11.03.2022 »
11.12.2021 »
27.09.2021 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: