Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Почина лекарят, когото Слави Трифонов ненавиждаше заради поставена диагноза
Автор: Екип Ruse24.bg 11:30 / 30.03.2021Коментари (1)1080
© Фейсбук
На 15 март е бил погребан уважаваният невролог д-р Тодор Цанков, който през годините бе жертва на грозни словесни атаки от страна на своя пациент Слави Трифонов.

За смъртта му известиха дъщеря му и негови приятели и пациенти във Фейсбук. "С дълбоко прискърбие съобщавам на всички балчиклии, че днес (бел. ред. – 15 март) беше погребан д-р Тодор Цанков, великият балчишки невролог, който вдигаше от количките парализирани хора и те започваха да тичат! Изключително талантлив лекар и човек с главно "Ч“!!! Почивай в мир, докторе, бяхме приятели и ще ми липсват разговорите ни на брега на морето! Завинаги ще останеш в сърцата ни, а звездата ти ще огрява всяка вечер твоя и нашия роден град Балчик! Мир на душата ти, Амин!!!“, написа негов приятел от името на страницата "Балчишки мечти“.

Д-р Цанков дълги години е един от доайените на неврологичното отделение в столичната болница "Света Анна“, където през годините среща хиляди пациенти. Един от тях преди време е бил Слави Трифонов. След несъгласие с диагнозата, която Цанков му поставя, Дългия се настройва срещу него и публикува жестоки слова по негов адрес в първата си биографична книга "За стърчането“(2002 г.), която списват заедно с Любен Дилов-син.

"Докторът веднага ме позна и каза: "Гледах ви по телевизията. Според мен имате едно много рядко заболяване“. И ми поставя диагноза за болест, която трудно се лекува. Без съмнения! Това е все едно да отидеш на лекар, защото те боли главата, той да те погледне и да ти каже: "Охоо, пич! Ти си имал тумор в мозъка, бе!“ Ей така, без всякакви по-задълбочени прегледи. Без изследвания. Този човек ми промени живота. Тотално! Прати ме при някакъв друг доктор, който веднага потвърди диагнозата. И аз клекнах“, пише Трифонов. Той не се съгласил с мнението на двамата лекари и продължил да търси други специалисти.

"Истината – разбра се впоследствие, с прясно обръсната глава бях карал моторна шейна на Боровец. Настинал ми някакъв нерв. Лицев. Дава симптоми, близки като тези на една страшна болест. Но не можеш да застреляш някого от упор с подобна диагноза, без да си го изследвал. Пък и да е вярно, така ли се казва?! Така ли се постъпва?! Направих си специален патрон за револвера. Един "Магнум 357“. Извадих капсата и барута от патрона и поставих отново куршума. Външно изглеждаше абсолютно като истински, но не може да гръмне. Идеята ми беше да го хвана този доктор, да го изведа край София и да си поиграем на руска рулетка. Може да гръмне, може и да не гръмне... Той е лош човек! Доктор Ц. е лош човек и лош доктор.

Какво можеш да направиш срещу него? Официално какво? Той наруши дори клетвата да не коментира пациентите си. Сума ти хора после ми казаха, че продължава да разправя наред сред колегите си, че аз съм болен. Сигурно му е много неприятно, че още не съм се парализирал или още не съм умрял! Е, къде е възмездието за някой такъв? Какво да му направиш, в кой съд да го осъдиш? Сега ще кажа името на този доктор, промених си мнението. И не защото искам да му отмъстя. Просто защото друг може да попадне при него. Някой, който не може да се защити. Казва се Цанков, д-р Цанков, невролог от болница "Света Анна“ – това е бившата клиника за чуждестранни граждани, намира се зад Окръжна болница...“, пише още Дългия в книгата си.

От идеята да отмъщава на лекаря го отказал психотерапевтът д-р Димитър Чакъров, бивш депутат, който го убедил да не търси възмездие от вече покойния д-р Цанков, който е боготворен от своите пациенти. В интернет пространството и форумите има редица истории за феноменално излекувани от него хора в дългогодишната му практика, пише "Ретро".






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
плевенското чалгарче е болен,вижда се всеки път като се покаже,но лекарите му виновни!Неговото не се лекува - рак,простак,мерак и кАмунист са диагнози *до гроб*!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: