Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Почивката свърши! Вижте къде се очакват задръствания днес
Автор: Екип Ruse24.bg 12:20 / 25.09.2016Коментари (0)345
© Ruse24.bg
Голямото прибиране след четирите почивни дни около Деня на независимостта започва. Очаква се интензивно движение на изходите на София - по автомагистралите "Тракия","Хемус" и "Струма" и главен път Е-79 София-Кулата, информират от АПИ. Над 400 000 души се предполага, че са пътували през празничните дни от четвъртък насам. Близо 100 хиляди от тях в чужбина, най-вече в Северна Гърция и плажовете на Халкидики. Засилени проверки по пътищата предстоят днес.

Между 14 ч. и 20 ч. ще бъде ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и по-спокойно пътуване за прибиращите се.

Ограничението за камионите над 12 т е за автомагистралите, пътищата Видин - Ботевград; Благоевград - ГКПП "Кулата"; в. "Коритна" - Велико Търново - Шумен; Русе - Велико Търново; ГКПП "Калотина" - ГКПП "Капитан Андреево"; Дуранкулак - Варна - Бургас; Околовръстен път София; Симитли - Гоце Делчев; Пловдив - Смолян и Бургас - Царево.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност утре на път Е-79 ще се обособят две ленти в посока София за времето от 10.00 ч. до 16.30 ч. Временната организация ще е от пътен възел "Даскалово" до кръстовище "Драгичево". Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала "Люлин".

На виадукт "Елешница" при 15-и километър на магистрала "Хемус" в момента се ремонтира платното за Варна и цялото движение се прехвърля в платното за София. Ще се обособят две ленти за пътуващите към София и една лента за посока Варна от 10.00 ч. до 10.00 ч. на 26 септември, понеделник.

Алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонта на тунел "Витиня" от София за Ботевград е път I-1 от 215-ти км до км 209+500 и обратно. Връзката на АМ "Хемус" с първокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-и км на автомагистралата, а за идващите от Ботевград при 36-ти километър на АМ "Хемус".Извършват се ремонтни дейности и на тръбата за Варна на тунелите "Витиня" и "Ечемишка" на магистрала "Хемус". Преминаването през съоръженията се осъществява двупосочно в тръбата за София.

При изхода на София се извършва ремонт на пътен надлез "Яна" над магистрала "Хемус". От 18 ч. днес до 10 ч. на 26 септември движението ще се извършва без затруднение по двете пътни платна. От 14 ч. на 22 септември до 18 ч. на 24 септември и след 10 ч. на 26 септември ще бъде затворено за движение платното в посока Варна и трафикът ще се прехвърли двупосочно в платното за София.

Поради ремонтно-възстановителни дейности на виадукти при км 15+940 и км 20+840 в платното за София на АМ "Тракия" движението се осъществява двупосочно в платното за Бургас. В неделя от 10 ч. до 10 ч. на 26 септември ще се обособят две ленти за движение в посока София и една лента в посока Бургас.

Ограничено е движението в платното за Бургас в участъка от км 134+196 до км 139+823 на АМ "Тракия" поради ремонт на моста над р. Стряма при км 136+950, като движението се извършва двупосочно в платното за София. За улеснение на трафика днес ще се спре обрушването на откосите на пътя София-Кулата при Кресненското дефиле.

Източник: Нова тв







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: