Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Под силата на обществения натиск, "Бул инс" ще плати по 50 000 лева на близките на жертвите от катастрофата край Своге
Автор: Екип Ruse24.bg 08:43 / 23.05.2019Коментари (0)3634
© БГНЕС
Под обществен натиск Управителният съвет на "Бул инс“ е взел решение да изплати по 50 хиляди на близките на загиналите при катастрофата в Своге на 25 август миналата година, каза за "Дарик“ изпълнителният директор на компанията Стоян Проданов. Той добави, че "Бул инс“ няма намерение да води каквито и да било дела по случая оттук нататък. 

10 лева не са обезщетение, а плащане по принудителна административна мярка, наложена от Комисията за финансов надзор, която има различно становище за изплащането на застрахователните премии, обясни Проданов. Това беше извънредно решение, взето в извънредна ситуация, заяви още той: 

"Нашата позиция, която се промени днес следобед, но до обяд бяхме с дадена позиция, смятаме, че тя е правилната и законната, а именно, че ние не дължим застрахователно обезщетение в условията на тези представени документи. Не става дума за обществен транспорт. Но след цялата истерия, която се разгоря, приехме, че е по-рационално да изплатим на близките на пострадалите тези обезщетения, които са по закон, въпреки че отново подчертавам - смятаме, че нашата позиция е защитима и тя е правилната“. 

Обвързването на застраховката със спазването на транспортното законодателство е въпрос на гледна точка, посочи Проданов и добави, че когато има различни позиции нормално е казусът да се разреши от съда. 

"Не смятаме за нормално да се процедира по този начин. Това поражда въпроса за влияния и свързаности на някои организации, които очевидно са насочени не към това да защитават обществения, а личния и користен интерес. В никакъв случай не можем да имаме каквито и да е претенции към някой от българските държавни органи, институции. Този медиен натиск и цирк, който беше организиран, ние бяхме получили предупреждение, дори и под формата на шантаж. В нашия офис беше заявено, че в подходящия момент ще ни бъде организирана медийна атака. Какъв по-подходящ момент от няколко дни преди изборите“, каза той. 

10-те лева, за които се заговори в публичното пространство, не са обезщетение, а плащане по принудителна административна мярка, наложена от Комисията за финансов надзор, която има различно становище за изплащането на застрахователните премии от това на "Бул Инс“, обясни Проданов. 

Той добави, че компанията няма намерение да води каквито и да било дела по случая оттук нататък.

Още по темата: общо новини по темата: 29
21.07.2022 »
25.08.2021 »
25.08.2020 »
25.08.2019 »
22.05.2019 »
18.04.2019 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: