Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Подранило мъртво вълнение взе 3 жертви за 12 часа
Автор: Екип Ruse24.bg 08:43 / 21.06.2016Коментари (0)346
© Ruse24.bg
Подранило мъртво вълнение взе 3 жертви в неделя - за 12 часа се удавиха двама младежи от София и 48-годишен руснак.

19-годишният Трайчо Огнянов и приятелят му Тихомир Асенов, на 20 г., намериха смъртта си в Слънчев бряг, а руснакът Николай К. се удави на неохраняем плаж край Ахелой.

И при тримата непосредствената причина за смъртта е удавяне, категоричен е патоанатомът д-р Галя Милева, която е направила аутопсията на телата.

Трайчо и Тихомир пристигнали в Слънчев бряг заедно с още трима приятели около 3 ч през нощта в неделя. Петимата младежи пътували с една кола до морето.

Момчетата решили първо да се разходят, за да се потопят в атмосферата на култовия курорт, и след това да се настанят в хотел.

Вероятно са минали и през някое нощно заведение, преди част от тях да решат да си направят нощно къпане, предполагат запознати.

Според разследващи Тихомир и Трайчо са влезли в морето около 5 ч. сутринта. Мъртво вълнение обаче завлякло младежите навътре и в един момент те се изгубили от погледите на приятелите си.

Едва около 11 ч. преди обед в района на Първи спасителен пост на северния плаж в Слънчев бряг изплувало тялото на единия младеж. Малко след това на почти същото място морето изхвърлило и второто тяло.

Спасителите извикали полицията, която установила, че удавниците са изчезналите няколко часа по-рано в морето младежи от София.

Взети са кръвни проби за алкохол и наркотици от телата на удавените младежи, но те все още не са готови, уточниха от полицията.

Малко след 17,30 ч същия ден сигнал за удавен мъж е получен в полицията в Поморие. Жертвата на мъртвото вълнение този път бил 48-годишен руснак, който се удавил пред очите на жена си и двете си деца.

Инцидентът е станал на неохраняем плаж в местността Буните край Ахелой. Николай К. влязъл в морето с децата си, но решил да поплува навътре и се отдалечил.

Имало големи вълни и мъртво вълнение, което попречило на мъжа да се върне обратно. Той започнал да се дави, а жена му заедно с двама непознати се хвърлили в морето и извадили безжизненото тяло. Те го реанимирали на брега, но мъжът издъхнал.

Семейството дошло на почивка в Равда на 6 юни и се радвало на последните си ваканционни дни у нас, когато станала трагедията.

"Това лято мъртвото вълнение подрани вероятно заради нестабилното време. Тази неделя вятърът беше много силен, а водата стана кална", каза спасителят Дани Димитров от Бургас.

Негови колеги спасили малко дете от удавяне на Северния плаж в Бургас също в неделя.

Спасители твърдят, че с всяко следващо лято сулганът, както наричат мъртвото вълнение, идвал все по-рано.

Допреди години вземал жертви най-вече около 2 август, когато е Илинден по стар стил. Миналото лято се появил още в средата на юли, а сега близо месец по-рано.

Източник: в. "24 часа"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Мигрантски натиск към България
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: