Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Поискаха оставката на шефа на НЗОК
Автор: Екип Ruse24.bg 14:14 / 31.01.2022Коментари (0)427
© БГНЕС
Асоциацията на българските зъботехници поиската оставката на шефа на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) проф. Петко Салчев. Това съобщи заместник-председателя на асоциацията Стоян Котев и обясни, че НЗОК ощетява пациентите с неизпълнението на бюджета, който беше гласуван за денталната зъбна протеза. Предложението е прието от Народното събрание (НС), но не е изпълнено от НЗОК, като по този начин се нарушават правата на пациентите, твърдят зъболекарите.

На 10 септември в НС бе гласувано изменение и допълнение на бюджета на НЗОК, където беше създаден нов ред в бюджета специално за заплащането на зъбната протеза с идея тази дейност, извършена от пакета дентална помощ, да стане напълно безплатна, заяви Котев, цитиран от БГНЕС. От асоциацията са направили консултации с правни експерти, за да намерят решение на проблема и настояват да бъдат чути.

На 12 септември Българската асоциация на зъботехниците поиска среща с НЗОК, за да може да започнат преговорите за намиране на начин, за да може тези дейности да влезнат в действие. Отговорът на НЗОК беше, че ще потърсят някаква възможност, но после каза, че няма как тази процедура да бъде осъществена.

Съответно Българската асоциация на зъботехниците направи консултации с няколко кантори по медицинско право, като съответно сме пуснали няколко писма до НЗОК на базата на становищата на юридическите кантори. Направихме всичко възможно да проучим какви са възможностите този бюджет да влезе в изпълнение. Искаме оставката на професор Салчев като управител на НЗОК, каза заместник-председателят. Държавният бюджет не е бил спазен от НЗОК, като по този начин касата не е изпълнила задълженията си към пациентите.

По този начин с това забавяне на отговорите са ощетени редица пациенти. Не бе спазено върховенството на закона. Не бе спазен държавен бюджет, който е задължителен за изпълнение от всичките разпределители на бюджета. НЗОК не е изпълнила задълженията си. Искаме да привлечем вниманието на министъра на здравеопазването, поиска той от името на цялата гилдия.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: