Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Поискаха ревизия на Водния проект заради последното наводнение в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 14:31 / 18.05.2014Коментари (0)1216
© Русе Нюз
Официално питане до министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева за наводненията след пороите на 14 май в Русе, отправят от "Обществен съвет Русе" (ОСР) в отворено писмо:

Уважаема г-жо Терзиева,

Искаме да Ви запознаем със следните факти:

На 14 май 2014 г. първият пороен дъжд, комбиниран с градушка, в Русе предизвика за пореден път наводнение в почти целия град, който беше блокиран за повече от 2 часа. Валежът направи напълно непроходими отново основните пътни артерии на града : бул. "Скобелев", ул. "Борисова", ул. "Тулча", бул. "Хр. Ботев", улиците в района около Централния общински пазар, подходите към града в посока от София и много други. 

Беше напълно парализирано движението на пътните превозни средства. Наводниха се избените помещения и приземните етажи на много жилищни и обществени сгради.

Вече е завършен скандалният колектор в квартал "Чародейка", част от "Интегриран проект за подобрения във водния сектор на град Русе" по предприсъединителната програма ИСПА в раздела "Околна среда" на обща стойност 46 800 000.00 евро, за който се твърдеше, че е трайното решение на проблема с наводненията в града.

Изпълнител на проекта е фирма "Строително предприемачески холдинг" ЕООД. Припомняме Ви, че изпълнението на проекта в тази си част завърши със закъснение с повече от 2 години.

Като засегнати по подобен начин и преди от проливните дъждове, както това се случи и на 14 май 2014 година, ние, гражданите на град Русе, настояваме да разпоредите следното:

1. Ревизия на документацията за проектиране на "Интегриран проект за подобрения във водния сектор на град Русе" по предприсъединителната програма ИСПА .
2. Ревизия на изпълнението на строителството от страна на фирмата изпълнител - "Строително предприемачески холдинг" ЕООД, документи, сертификати и гаранционни срокове за изпълнение на същия проект.
3. Да предоставите публично информация коя е надзорната фирма, отговорна за контролирането на изпълнението на проекта.
4. Ваши експерти да ни отговорят конкретно приемливо какви са причините за новите наводнения в града след поредния проливен дъжд и какви мерки ще се предприемат за да се реши това безумие.
5. Какви мерки ще се предприемат от страна на Министерството на регионалното развитие за защита интересите на гражданите, чиито данъци са осигурили собственото участие на държавата в проекта?
6. Как ще бъдат компенсирани гражданите, чиито автомобили и недвижима собственост пострадаха многократно в пороите?
7. Как ще бъде потърсена отговорност от фирмите, ангажирани с почистване на канализацията на града за отново некачествено свършена работа.
8. Кой от служителите на общинската управа ще понесе отговорност за нерешаване на проблема?

Ние не искаме да приемем обяснения като "залпов валеж" и "природно бедствие", защото това са типични за сезона валежи. Такива дъждове в Русе има от години. С години се търсят оправдания със субективни фактори. 


Настояваме за смислено, професионално становище и решение, с което да се сложи край на нелепите наводнения в града.

Предварително Ви благодарим за предоставянето на горепосочената информация и предприетите от Ваша страна действия за контрол.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: