Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Показаха арестуваните при акцията в Бургас, както и част от плячката им!
Автор: Иван Сотиров 16:36 / 07.02.2020Коментари (2)608
Снимки и видео на арестуваните при полицейска операция за пресичане на битовата престъпност и пътната безопасност в Бургас бяха разпространени от пресцентъра на Прокуратурата в Бургас.

В хода на акцията са открити и много движими вещи - строителна техника, телефони, таблети и други, като прокуратурата тепърва ще установява произхода им, тъй като може би са евентуално предмет на престъпна дейност. Задържаните днес са свързани предимно с извършване на кражби, но има и задържани за наркотици, като в дома на едно от лицата е открита домашна лаборатория за метамфетамин.  

Както Burgas24.bg вече съобщи акцията е стартирала рано сутринта. От образуваните нови 7 досъдебни производства - три са за притежаване на дрога, 4 - против транспорта. Целта е да се ограничи битовата престъпност и да се осигури безопасност на пътя, съобщи на брифинг зам.-директорът на ОДМВР-Бургас Емил Павлов. Той уточни, че са проверени над 100 моторни превозни средства и над 150 лица. Хванати са двама неправоспособни водачи, един е шофирал след употреба на алкохол, а друг - след употреба на дрога. Зам.-директорът допуска, че на по-късен етап е възможно да бъдат задържани още лица.

Тази операция не е и няма да бъде изолирана, ще се провеждат системно, заяви окръжният прокурор Георги Чинев. В хода на акцията, която е започнала от "Меден рудник", са задържани общо 19 лица, от които шестима са с неприключени 2 и повече досъдебни производства и са образувани нови 7.

Районният прокурор Иван Кирков от своя страна съобщи, че тепърва ще се преценява по колко от производствата ще се иска налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража". При лицата с две и повече висящи производства вече са в ход искане за задържане под стража, едната вече е гледана, а втората, по която лицето е с мярка "подписка", предстои да се разгледа от съда до края на деня.

Кирков коментира още, че съвместно с ОДМВР-Бургас е направен списък на криминално проявени лица и се оказало, че почти половината от тях са с мярка за неотклонение "задържане под стража" или вече са в затвора. Предстои да се преценят действията на прокуратурата по отношение на няколко лица, за да се ограничи в максимална степен битовата престъпност.  

Вижте във видеото и галерията със снимки задържаните и част от откраднатите вещи!

Какво бе съобщено на извънредния брифинг вижте тук!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Егати лабораторията...3 шишенца и една колба...и 5 кюмюра
Aнонимен
на 08.02.2020 г.
0
 
 
не става с пет мангала да снимаш и да се хвалиш,мърши такива
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: