Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Полицаи спасиха девойка с добро сърце от голяма беля
Автор: Пламена Николова 11:12 / 06.06.2022Коментари (0)368
©
Илюстрация
За интересен случай, при който бързата намеса на полицейски екип предотврати сериозни неприятности за момиче от Варна, научи Varna24.bg

Случаят се развива в началото на годината в центъра на града. В почивен ден девойката отива на среща с приятели, когато на улицата я среща мургав симпатичен младеж, който моли за помощ. Твърди, че е гладен, бездомен и търси работа. Според думите му, търси усилено, но не може да намери препитание и е готов да работи всичко.

Момичето се отклонява от пътя си, влиза в близкия магазин и купува на младежа храна и цигари. Доверява се на сърцераздирателната история, според която той няма родители, имал тежко дейтство, тежка и трудна съдба...Започва да търси начин да помогне. Обажда се на своя близка, чийто съпруг работи в строителството, за да помоли да го вземе със себе си някъде по обектите. Жената започва да разпитва момичето и го съветва да не се доверява, тъй като не всичко, което някой разказва, е истина. Според зрялата жена, който търси работа, намира. 

Девойката моли за съдействие да намерят подслон на младежа, който неотлъчно я следва и безропотно отговаря на въпросите й. Жената се обажда в приюта за бездомници във Варна. От там обясняват, че места имат, но без тест за ковид няма как да подслонят бездомника. Съветват варненката да се обърне към полицията, която да изпрати екип, който да отведе младия мъж до тубдиспансера, където да му направят тест и го отведат в приюта. 

Така следва разговор с дежурния в ОД МВР, който от своя страна обяснява, че имат много подобни случаи, но ако няма кой да плати за теста в частна лаборатория, няма как да се случи нещо в почивен ден, когато тубдиспансера не работи. Дежурният обаче също усеща, че нещата не са така, както се представят и по молба на жената изпраща патрулка с полицаи на адреса, където девойката продължава да си общува с младия мъж, който няма и документи за самоличност. 

За минути екипът е на място и установява, че се касае за стар познайник на полицията, който преди дни е излязъл от затвора, където нееднократно е излежавал присъди за обир и изнасилване. 

Полицаите обясняват на момичето на кого се е заело да помага и го съветват никога повече да не се доверява на непознати хора, въпреки миловидната им външност или драматична история, която разказват. 

"Голяма беля можеше да стане, моето момиче, този човек, ако искаше да работи, щеше да работи, вместо да моли за помощ деца по улицата", бащински съветва девойката единият от полицаите. 

Многократно след този случай девойката среща младия мъж по улиците на града, но се старае да стои на дистанция, тъй като нееднократно лицето отправя закани с жестове към нея. 

Родителите на момичето изказват благодарност на органите на реда за бързата и адекватна намеса.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: