Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Полиция пази учениците през голямото междучасие
Автор: Екип Ruse24.bg 09:19 / 11.09.2010Коментари (1)663
© Varna24.bg
Полицаи ще пазят учениците през големите междучасия по време на учебната година. Униформените ще бдят за безопасността на младежите и в часовете преди започване и след приключване на занятията. Караулите ще се дават по съгласувани с училищните ръководства графици. Ченгетата ще следят за съмнителни лица, както и за употребата на алкохол и наркотици. Мерките са взети във връзка със заповед на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, свързана с опазването живота и здравето на подрастващите. От вътрешното ведомство съобщават още, че в тази насока са проведени над 200 срещи с шефове на областните дирекции на МВР, с кметове и представители на съответните общини. На тях е обсъдено още организирането на новата учебна година.

и провеждането на първия учебен ден. Засегнати са били и най-наболелите проблеми, свързани с пребиваването на учениците в школата, а именно пътните маркировки, уличното осветление и слабата охрана на учебните заведения. Органите на МВР установили, че протекцията на децата се извършва от портиери, а не от квалифицирани охранители. Освен това според статистиката в последно време се наблюдавал и скок на престъпленията в училище, извършени от роми.

Вчера стана ясно още, че във всички районни управления в страната е създадена организация за всекидневни проверки в търговските обекти и кафенетата около училищата. Инспекторите ще следят дали се спазват изискванията да не бъдат обслужвани деца, както и да не им се продават алкохол и цигари.

Освен това ченгетата ще дебнат за дилъри ежедневно на места, където се събират младежите, тъй като те били особено привлекателни за разпространение на дрога.

От МВР съобщават още, че преди началото на новата учебна година са били извършени проверки по школата и детските градини в цялата страна за пожарната и аварийната безопасност на сградите. Пожарникарите са инспектирали над 2000 учебни заведения и в много от тях са констатирали сериозни нарушения. Сред тях били липсата на пожарогасители, блокирани евакуационни пътища, липсата на осветление, не са били отделени стълбищните клетки от етажните коридори, не е осигурен втори изход, не са били демонтирани и леснозапалимите облицовки. Освен това на някои места напълно липсвали пожароизвестителни инсталации. За най-сериозните нарушения от МВР са съставили 14 акта.

Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Така ще бъде по-добре. По-добре отколкото да ти се отвори някой цървул, да му биеш един шамар и като излезеш от училището да те чакат 15 гологлави сираци. Сами като са притичват от ъгъл на ъгъл, но иначе с бандата малолетни алкохолици са много отворени. Ей сега ще е най-добре.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: