Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Полицията с мерки срещу катастрофите през лятото
Автор: Екип Ruse24.bg 17:34 / 20.06.2016Коментари (0)488
© Ruse24.bg
През летния сезон традиционно рязко се увеличава интензивността на движението, съобщиха от МВР. В него активно се включват и двуколесни превозни средства - велосипеди, мотопеди и мотоциклети, които съгласно Закона за движението по пътищата са уязвими участници в пътното движение. Наблюдава се и рязко увеличаване на броя на превозните средства с чуждестранна регистрация, както транзитно преминаващи през страната, така и посещаващи летните курорти.

Същевременно през сезона се активизира и движението по републиканските пътища на селскостопански машини. С оглед на това главният секретар на МВР е разпоредил вземането на допълнителни мерки, целящи превенция по пътищата. Те ще се предприемат от областните дирекции на МВР на базата на извършен анализ и изведени причини за пътен травматизъм регионите. В рамките на предприетата организация и с цел осигуряване на оптимално разпределяне на пътните екипи, при необходимост ще се разработват нови маршрути, постове и места за контрол, както и рационалното използване на техническите средства. При необходимост ще се планират и специализирани полицейски операции.

Приоритетно ще се осъществява контрол по основните туристически направления. На проблемни точки от пътната мрежа - пътни възли, кръстовища и пътни отсечки,ще се организира регулиране и подпомагане на движението. В часовете и дните с увеличен трафик по основните направления на движение и натоварените входно-изходни артерии ще се осъществява допълнителна организация на полицейските сили. Същевременно ще се активизира контролната дейност, насочена към установяване на нарушения, влияещи на безопасността на движението по пътищата и в частност към тези, извършени от водачи на мотоциклети и мотопеди.

При проверките ще се акцентира върху правоспособността, използването на защитни каски, регистрацията на МПС и състоянието и видимостта на регистрационната табела. В населените места контролът ще се насочва към районите на потенциално опасни пешеходни пътеки, към участъци с интензивно пешеходно движение, както и към места, където се наблюдава неправилно и рисково пресичане на пътните/уличните платна от пешеходци. Създадена е организация и за максимално и ефективно използване на мобилните АТСС, като се определят места за контрол по най-уязвимите пътни участъци, места с интензивен трафик и участъци с концентрация на ПТП.

Ефективен контрол ще се осъществява и със служебните автомобили, оборудвани с технически средства за видео заснемане и звукозапис. В рамките на предвиденото взаимодействие и координация с различни структури и институции, са предвидени съвместни проверки с представители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", в рамките на които ще се проверява техническата изправност на МПС за обществен превоз на пътници, деца и товари, както и извършване на нерегламентирани превози.Планирани са и допълнителни действия на силите и средствата, осъществяващи контрол и регулиране на пътното движение по следните направления:

София - Стара Загора - Бургас;

София - Велико Търново - Варна;

Калотина - София - Дупница - Кулата;

Варна - Слънчев бряг - Бургас - Царево;

Русе - Велико Търново - Капитан Андреево.

Особено внимание ще се обръща на извънгабаритната земеделска техника и прикачените към нея инвентар и ремаркета, обозначаването им със светлинна сигнализация и светлоотразителни елементи, наличие на съпровождащи автомобили при необходимост, както и движението на тази техника през тъмната част от денонощието. Системно ще се проверяват и товарните автомобили, транспортиращи селскостопанска продукция, за недопускане и предотвратяване на престъпни посегателства. Ще се осъществява ефективен контрол по отношение техническа изправност, наличие на задължителна застраховка "Гражданска отговорност на автомобилистите", заплатена винетна такса и противопожарно оборудване на ППС.

Източник: 24 часа







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
Либерализъм и консерватизъм в Европа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: