Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Политолози: Кандидат-депутатите отказват да решават въпросите, които вълнуват хората
Автор: Екип Ruse24.bg 10:36 / 29.09.2022Коментари (0)411
© bTV
Кандидат-депутатите отказват да решават въпросите, които вълнуват хората. Те се държат като общински парламент, настроени са да правят обществени поръчки. Кандидатите са едни и същи, предложенията също, партиите не променят кадровия си състав – как да има нови резултати? Това заяви доц. Мария Пиргова в дискусия между политолози в bTV. Политолозите коментираха политическия дебат и действията на Кирил Петков.

Доц. Стойчо Стойчев отбеляза: "Останах с впечатление, че арогантните хора имат представители в партиите. Русия даде тон на международни отношения в този дух. Арогантността определя кой ще се чува и кой няма да се чува, явно и българската политика взима пример от това".

Христо Панчугов смята, че ролята на медиите трябва да бъде върната: "Явно политиците си мислят, че могат да облъчват хората от телевизора. Не трябваше Кирил Петков да е допуснат в студиото или другите трябваше да си тръгнат, ако всички държат на правилата. Няма как да изискваме да се спазват правила, когато ние ги нарушаваме. Не разбирам защо ГЕРБ си тръгнаха".

Политологът проф. Росен Стоянов пък смята: "Бяхме свидетели на частна ситуация в публичното пространство. Некорктно е, когато с медията се постъпва по този начин, защото това струва доста пари. Бивате поставени в клещи и невъзможност да прекратите предаването. При тази ситуация подготвените политици трябва да действат единно, а не компромисно".

Проф. Пиргова е на мнение, че хората във вчерашния дебат са бъдещите представителите на коалицонно правителство, които не се понасят:

"Коалиционно правителство е невъзможно. Виждаме поведението на Кирил Петков, на ИТН, на "Да България" - всички са един срещу друг. Как след седмица ще преговарят за правителство? Правителство едва ли ще има. Депутатите нямат намерение да са сериозни към кризисния въпрос".

Доц. Стойчев е на мнение, че печелившият от цялата ситуация печели  "Възраждане":

"Те казват "Ето, това са агентите на чуждо влияние, вижте как се излагат". Не всички избиратели ще се подведат по такъв тип логика, но няма да са малко тези, които ще го направят."

Панчугов смята, че Кирил Петков е дошъл, за да направи внушение: "Дали е успял – ще видим на 2-ри октомври. След като се случи това, всички други също се хванаха да правят внушения. Накрая всичко опираше до клишетата от кампанията".

"Нямаше конкретни отговори на въпроси на този дебат. Нямаше как да се осъществят лидерски дебати, защото те не са подготвени за такъв формат. Те самите не смятат, че трябва да са подготвени", допълва проф. Стоянов.

Пиргова смята: "БСП настояват за преговори с "Газпром", но те едва ли ще се водят, защото отказват. Трябва да знаем, че отношенията ни с Русия са разрушени първо заради нея от 90-те години, след това с влизането ни в НАТО, и сега, отказвайки да преговарят с нас. Ние трябва да търсим тези преговори, защото това е най-евтината газ. Не трябва да сме като обидени деца".

"Политиците са същите, те ще правят същите неща. Те са там по икономически, а не по политически причини. Те не са настроени за решения. Най-вероятно няма да се състави правителство. В състояние на това геополитическо нерешение на проблемите у нас, никой не е готов да е лидер", добави още тя.

Доц. Стойчев е на мнение, че българската политика е повече агиткаджийство, отколкото от реален политически процес.

"Каквото и да се случи, българите усещат, че политиката не зависи от тях. Това е и най-развращаващото", смята Панчугов.

Още по темата: общо новини по темата: 652
22.02.2023 »
26.01.2023 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
предишна страница [ 1/109 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: