Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Помогнете! Мъж, пострадал при катастрофа, се нуждае от средства за операция
Автор: Екип Ruse24.bg 14:40 / 23.11.2016Коментари (0)445
©
Млад мъж, пострадал тежко при автомобилна катастрофа, се нуждае от средства за операция. Десислав Димов е обещаващ компютърен специалист, учи математика и информатика в Шуменски университет "Епископ Константин Преславски" и работи по специалността си - завеждащ компютърен кабинет в учебно заведение, когато един инцидент преобръща живота му.

На 28-и август 2002-а година Деско претърпява автомобилна катастрофа, вследствие на която получава тежка гръбначно-мозъчна травма и се обездвижва напълно от кръста надолу.
Следват 14 години, изпълнени с прегледи, операции и непрестанна борба за оцеляване. Миналата година започва изкривяване на стабилизацията и се установява, че Десислав има счупен прешлен. Това налага да се направи нова операция за стабилизиране на гръбначния стълб.

След клинично обсъждане всички светила в неврохирургията отказват, поради факта, че се касае не за обикновен медицински случай а за доста по-сложен казус, който е с риск за живота на момчето. Единствено професор Габровски в "Пирогов" е поел риск и подготвя най-добрия екип от медици на Пирогов.

"От изкривяването, което се е получило (около 90 градуса) аз живея с денонощни болки, но не това е най-трудното. Най- трудното е, че не разполагаме с нужната сума, а времето минава бързо и до следващата операция остава само седмица. Обръщайки се към хората, които не са запознати с това, какво изпитват хора като мен - искам да им кажа, че живота би бил по прекрасен, ако успея да направя тази операцията. По характер съм борбена личност, с цели и стремежи- доказателство за това са всичките тези 14 години, през които не губя вяра и правя всичко възможно живота да продължи", каза Десислав, който се свърза с Burgas24.bg с надеждата, че историята му ще трогне повече хора.

За операцията са нужни 14 300 лв., а семейството му разполага само с 12 000 лв. Месечните му разходи са изключително високи (над 1000 лв. всеки месец, най- вече заради ежедневните обезболяващи), а единственият му доход в момента е от пенсията, която получава- в размер на 212 лв. Ако не сте безразлични към историята на Деско, ето начините, по които може да му помогнете:

Дарителски сметки:
в BGN - BG85UNCR96605012029308
в USD - BG27UNCR96605112029301
в EUR - BG35UNCR96605412029302
SWIFT BIC код на Уникредит Булбанк UNCRBGSF


Сметките в Уникредит Булбанк са дарителски и се контролират от банката. За всеки изтеглени или платени 20 стотинки банката прави проверка и осъществява контрол.

"Като Ви благодаря предварително, оставам с надеждата, че с Вашата помощ отново ще мога да стигна до следващото стъпало в моя живот", завършва Десислав.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: