Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Потрес! Вижте детайли от наказателната акция срещу гейове и лесбийки в Пловдив!
Автор: Екип Ruse24.bg 17:20 / 30.09.2020Коментари (1)716
©
Днес, 30 септември 2020 г., Районна прокуратура – Пловдив образува досъдебно производство във връзка с възникналия инцидент в Цар Симеоновата градина  в гр. Пловдив на 27 септември 2020 г., при който по първоначални данни група непълнолетни лица замеряли с яйца и обиждали хора с различна сексуална ориентация. 

Разследването се води за причиняване на лека телесна повреда по ксенофобски и хулигански подбуди  - престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 12 вр. чл. 130 ал. 2 от Наказателния кодекс, за което е предвидено наказание до 1 година "лишаване от свобода“ или "пробация“.

В хода на извършената по случая предварителна проверка, в периода от 27 до 30 септември 2020 г., под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив и благодарение на служителите на ОД на МВР – Пловдив, са били снети обяснения от над 50 лица – участници в инцидента и очевидци. Проведена е кореспонденция с  Регионалния инспекторат по образованието - гр. Пловдив, на който е предоставена информация за участниците в инцидента и училищата, в които те учат с цел провеждане на беседи с педагогическите съветници и психолозите към учебните заведения.

До момента е установено, че на 27 септември 2020 г., около 17,10 ч., на тел. 112, е бил получен сигнал за агресивни младежи, около 30 на брой, които се придвижвали в гр. Пловдив, от площад "Съединение“ в посока към Цар Симеоновата градина. При координирани действия между служители на Общинска полиция“ – Пловдив и Второ РУ на МВР  – Пловдив, местопроизшествието било посетено и след проверка по случая било установено, че два дни по-рано, в социалните мрежи, специална група непълнолетни лица се уговорили   да предприемат действия срещу други лица, които те определяли като "гейове“. За тази организация знаели и лицата, срещу които били насочени действията.

Участниците и в двете групи предварително се подготвили, като си били закупили яйца и брашно, а някои от момичетата, определяни като "лесбийки“, носели със себе си и дървени пръчки – точилки, с които имали намерение да се защитят от евентуално нападение, тъй като в социалните мрежи предварително е имало предупреждение към групата лица -  ЛГБТ, да не излизат на този ден в градината "за тяхна лична безопасност“.

Около 16 часа голяма група непълнолетни момчета, определящи се
като фенове на ФК "Ботев“, се събрали в парк Бунарджика, купили си яйца от хипермаркет в гр. Пловдив, и се отправили към Цар Симеоновата градина, където вече се намирала групата момичета с различна сексуална ориентация.

Около 17 часа двете групи се срещнали в градината.  Те започнали взаимно да се замерят с яйца и кестени, както и да си отправят обиди. По първоначални данни, едно от момичетата от групата с различна сексуална ориентация било уцелено с бутилка минерална вода, а на друго били нанесени шамари от нападателите. При пристигането на служители от Второ РУ на МВР – Пловдив, нападателите се разбягали.   

В хода на вече образуваното досъдебно производство, предстои извършването на редица следствени действия – разпити на свидетели, събиране на доказателства, включително записи от видеокамери, изготвяне на комплексни психологични и психиатрични експертизи. В най–скоро време предстои да бъдат уведомени всички местни комисии за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за вземане на отношение, както и да бъде проведена кореспонденция с отдел "Закрила на детето“. Работата по случая продължава.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Хлапашка му работа, много енергия излишна. Иначе малките ксенофоб-динковчета да си помислят дали и те не се различават по нещо си от други , че да попаднат утре под друг обстрел (например може да се окаже, че гащите им не са препасани по наци-устав с лъскава черна тока, та за което ще бъдат намразени и подгонени с гнили орехи)... мразиш различните, ама и сам си различен в нещо си...каквото посееш, това жънеш... ама нека първо им изсъхне бозата по бузите ,не можем да имаме претенции, че и мозъкът им ще узрее рано-рано.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: