Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Потрес и убийство! Дядо реши да прехвърли апартамент срещу гледане, но поиска да спи с млада съпруга
Автор: Екип Ruse24.bg 17:08 / 14.10.2019Коментари (0)764
©
30-годишният Теодор И. е предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за опит да умъртви 85-годишния В.К. и за кражба на вещи от дома му, за да прикрие следите си – престъпления по член 115, във връзка с член 18 и по член 194, ал. 1 от НК.

Подсъдимият, който е с чисто съдебно минало, и жертвата му се запознали по обява във вестник. Възрастният мъж притежавал собствено жилище и решил да го прехвърли на младо семейство срещу задължението то да се грижи за него. Преди да вземе това решение, 85-годишният човек пуснал в апартамента си жена, която обитавала една от стаите.

Семейството на подсъдимия Теодор живеело в къща, но не плащало редовно наема си и собственикът поискал да се изнесат. Докато търсел обява за друго жилището под наем през месец май тази година, Теодор попаднал на обявата на стареца. Свързал се с възрастния мъж и заедно със свой познат го посетили в дома му. На следващия ден В.К. поискал да се запознае със съпругата и двегодишното дете на Теодор. По време на срещата старецът заявил, че е решил да им прехвърли апартамента си срещу издръжка и гледане.

На 12 май по обяд младото семейство пристигнало в апартамента на дядото. В един момент 85-годишният направил неприлично предложение на Теодор - да остави вечерта жена си с него, за да осъществи интимен контакт с нея. Щом седнали на масата да обядват, В.К. започнал да пуска ръка на съпругата на подсъдимия. Теодор видял това и направил забележка на стареца, но той продължил с действията си. Така решил да го убие. Предприетите действия от младия мъж били разгадани от съпругата му. Тя взела детето и отишла с него в близкия магазин.

С усукана хавлиена кърпа Теодор се опитвал да удуши стареца, после го ударил с дебел учебник. Възрастният мъж паднал на земята и с ръце подсъдимият продължил да го души, удрял го с ръце по главата и тялото. Щом съпругата и детето му се върнали в апартамента, Теодор решил, че е умъртвил дядото. Издаден звук от лежащия на земята възрастен бил дочут от съпругата му и Теодор се върнал обратно, за да довърши замисъла си.

Решил, че е довършил 85-годишния мъж, събрал всички предмети, по които смятал, че е оставил следи, както и портфейла на дядото, в който имало 1050 лева, и заедно с детето и жена си напуснали апартамента.

Възрастният човек било открит на следващия ден от наемателката. Тя уведомила синовете на В.К. Пострадалият бил откаран в болницата, където два часа по-късно починал. Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по делото, показала, че смъртта на възрастния мъж е настъпила от остър възпалителен процес, довел до обостряне на хроничните му заболявания.

Подсъдимият е с мярка за неотклонение "Задържане под стража“ и вече е приведен във варненския затвор. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: