Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Потвърдиха мярка по случая със залятата с киселина гадателка
Автор: Диана Бикова 13:00 / 11.05.2023Коментари (0)401
© Plovdiv24.bg
50-годишният Веселин Вълчанов от Враца, срещу когото е повдигнато обвинение за съучастие в заливането с киселина на гадателката Антоанета Тодорова в дома й в пловдивския жр "Тракия", остава в ареста. Мъжът поиска да бъде променена мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека, но съдът не уважи искането, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Веселин Вълчанов и съгражданинът му Йордан Цветанов са привлечени като обвиняеми в причиняване на средна телесна повреда от трета степен, изразяваща се в химическо изгаряне от киселина по лицето, шията и врата в ляво, гръден кош, корем, двата горни крайника и десен долен крайник на Тодорова. 

Двамата пътували от Враца до Пловдив с автомобила на Вълчанов. Той е шофирал и не знаел намеренията на Цветанов. Стигнали до блока на Тодорова, Вълчанов останал в колата, а Цветанов отишъл в дома й и лиснал в лицето й сярна киселина. Когато се върнал отпътували обратно за Враца.

Деянието е извършено на 14 март 2023 г., мъжете са арестувани три дни по-късно, а на 20 март районният съдия Васил Тасев определи мярка "задържане под стража" за Цветанов и "парична гаранция" в размер на 1500 лева за Вълчанов. След това обаче съдебен състав от Окръжния съд измени мярката на Вълчанов  също в "задържане под стража". 

Днес адвокатката на Вълчанов изтъкна в съдебната зала, че подзащитният й е обвинен като помагач. Не може да се твърди, че е знаел, че другият обвиняем ще извърши престъпление, а съгласно закона, отговорността за престъпно деяние е лична. Припомни, че има прокурорско постановление, с което му е забранено да напуска пределите на страната.

Представителят на държавното обвинение посочи, че има доказателства за връзките на обвиняемия с криминални контингент, който му е правел поръчки и той се е съгласявал с тях. Освен това е имал контакти със свидетели по делото, като е опитвал да ги склони да променят показанията си. 

Самият Веселин Вълчанов заяви, че няма нищо общо с престъплението, в което го обвиняват. В крайна сметка съдия Тасев потвърди мярката "задържане под стража", която може да се обжалва пред по-горната инстанция.


Още по темата: общо новини по темата: 6
20.03.2023 »
17.03.2023 »
17.03.2023 »
17.03.2023 »
15.03.2023 »
14.03.2023 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: