Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Пожарната в Свищов е изгасила 200 пожара за 2022 година
Автор: ИА Фокус 16:18 / 10.01.2023Коментари (0)288
©
Районна служба пожарна безопасност и защита на населението в Свищов направи анализ на дейността си през 2022 година. През 2022 година РСПБЗН е участвала в гасенето на пожари и други дейности 200 пъти, като за щастие, загинали и пострадали през отчетния период няма, информира общината.

Най-чести причини за възникналите пожари на територията на Общината са: небрежност при боравене с открит огън /с най-голям дял/, техническа неизправност, късо съединение и природни явления.

На 10 януари в сградата на Пожарната в Свищов бе направен анализ на дейността на РСПБЗН – Свищов при РДПБЗН В. Търново за 2022 година.

Гл. инсп. инж. Светлин Михайлов отчете дейността на ръководената от него Районна служба пожарна безопасност и защита на населението, като подчерта доброто взаПрез 2022 година РСПБЗН е участвала в гасенето на пожари и други дейности 200 пъти, като за щастие, загинали и пострадали през отчетния период няма. Най-чести причини за възникналите пожари на територията на Общината са: небрежност при боравене с открит огън /с най-голям дял/, техническа неизправност, късо съединение и природни явления.

Той уточни, че за периода 01.01.2022 г. до 31.12.2022 г. в РСПБЗН са обслужени общо 200 произшествия, срещу 188 за същия период на 2021 г. "За да направим реален анализ на оперативната обстановка на територията на общината, трябва да отчетем и произшествията, ликвидирани от "Кризисен център", с. Овча Могила и "ВПС – Свилоза", каза той и допълни, че през изтеклата година "Кризисен център", с. Овча Могила е излизал 38 пъти с пожарния автомобил, а "ВПС Свилоза" са участвали в 250 бр. дежурства при извършване на огневи работи на територията на "Свилоцел". Като сумираме всички излизания с пожарните автомобили, броят на ликвидираните произшествия на територията на общината е 237, срещу 208 за 2021 година.

На годишния отчет на дейността на РСПБЗН – Свищов присъстваха кметът на Свищов д-р Генчо Генчев, секретарят на Общината Любомира Петрова, директорът на дирекция "Управление при отбранително-мобилизационна подготовка, транспорт и чистота" при Община Свищов инж. Стефан Димитров и директорът на РДПБЗН комисар инж. Красимир Кръстев, които също приветстваха добрата работа на Пожарната в Свищов.

Кметът Генчев благодари за ползотворната съвместна дейност между Районната служба, Доброволното формирование, Кризисния център и Регионалната дирекция по пожарна безопасност, които по изключително професионален и успешен начин си взаимодействат в грижата за безопасността на населението.

От своя страна комисар Красимир Кръстев също благодари на служителите на РСПБЗН – Свищов за високия професионализъм и подчерта, че Община Свищов е сред малкото общини, които така всеотдайно оказват пълна подкрепа на Пожарната служба, и сърдечно благодари на общинското ръководство за това.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: