Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Предлагат кандидат-шофьорите да се учат и при екстремни ситуации
Автор: Екип Ruse24.bg 16:48 / 07.10.2015Коментари (4)490
© Ruse24.bg
Шофьорските курсове трябва да включват обучение в екстремни условия, смята Стоян Сентов от Съюза на българските автомобилисти.

В противен случай се стига до ситуацията, в която кандидат-шофьорите се учат да карат при скорост 50-60 км/ч, а после не знаят как да реагират при по-висока скорост на хлъзгав път, например. Решението според Сентов е нощно каране, връщане на полигона като елемент от шофьорския курс и практика при симулирани екстремни условия, като дъжд, сняг и хлъзгав път, предаде "Дарик“.

За да се подобри обучението на кандидат-шофьорите, е необходимо да се въведе полигон, на който да се разиграват екстремни ситуации, каза Стоян Сентов от Съюза на българските автомобилисти:

"При обучението на водачите, за да вземат книжка, те карат 40-50 или 60 км/ч. Дисциплиниран е, взима книжка, но взима автомобила на родителите си, качва се, вдига над 100 км/ч, а никога не е управлявал автомобила в такива условия и при една внезапна реакция той не знае как да реагира", обясни специалистът.

Именно на тези полигони биха могли да се стимулират неблагоприятни условия на пътя.

"Там да отидат водачите, след като минат обучението, да видят на дъжд, сняг, да усетят автомобила. Как ще знаят иначе да овладеят колата?! Трябва да се упражняват, нека се направят такива полигони", допълни той.

Според Сентов е нужно да се увеличат часовете по кормуване и да се въведе задължително нощно каране по време на шофьорските курсове.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Атака най добре ако изпаднат в поднасяне на колата да научат дрифта рџ?‚..... Ако излезе незабавно нещо на пътя да правят кикдаун и да помпят съединителя рџ?‚
0
 
 
Предложението е разумно. Болшинството шофьори не умеят да реагират и при 40-50 км/ч на хлъзгав път, да не говорим пък за поледица. Отделна песен е неумението да потеглят с колата на сняг.
на 07.10.2015 г.
+5
 
 
Аз така и не разбрах мотивите за махане на полигона.... може би за да могат селяните по-добре да усвоят паркирането на 2-3 парко места!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 07.10.2015 г.
+1
 
 
Вземат книжки, а едно паркиране напред не могат да направят, камо ли назад. На магистрала не карат по време на курсовете, нощно кормуване няма, освен ако инструктура ... нали... на изпита повече от 2-ра не включват. И изведнъж - КНИЖКААААА! И веднага на колата, която татко предвидливо е купил вече! И стават "активни" участници в движението.-:) Да ме прощават дамите, но има една група млади жени, които още със запалването на двигателя хващат телефона и познай - по целия път си праскат разговори! Да се чуди човек - тия как са карали коли, когато нямаха телефони? -:) Сигурно въобще не са се качвали на колите си.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
49-ото Народно събрание
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: