Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Предлагат на всяка държавна сграда да пише, че комунизмът е престъпен
Автор: Екип Ruse24.bg 11:00 / 29.11.2022Коментари (15)381
©
ГЕРБ и Демократична България внесоха поправки в Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен.

Герберите предлагат на всяко училище, университет, държавно учреждение, община, дори театър и библиотека, да бъде поставен надпис, който да гласи: "Комунистическият режим в България /09.09.1944 - 10.11.1989 г./ и дейността на БКП са обявени за престъпни със закон, приет от 38-то НС".

Според промените в учебните планове на училищата и университетите комунистическият режим ще трябва да получи обективно отразяване в съответствие със закона. Който не изпълни закона, да бъде наказван с глоба в размер на една брутна заплата, а санкцията нараства до две заплати при повторно нарушение.

Вносители от ГЕРБ-СДС ca лидерът на СДС Румен Христов, зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, Екатерина Захариева, Делян Добрев, Петър Николов и Димитър Николов.

Преди седмица ДБ също внесе аналогичен законопроект. Те предлагат комунистическите символи да се премахнат от публичните места.

"При нарушения на правилата и непоставяне на табела съответният областен управител следва незабавно да отстрани паметниците. Символи или произведения на изкуството, свързани с комунизма, трябва задължително да посочват престъпния характер на режима", пише в проекта на ДБ.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Къде се губят Mobyта ,Valenки ,Пукамин,Elestar и да не изброявам всички червеногъзи ,мухлясали путеноидни шлюхи :)) Сал един Windтидж издухан и Дечкин друсат крушата ,че им засягат носталгията по времето на червените кретени. Как пък нито един червен БОКЛУК не си замъкна задника към Раша ,Северна КУРея ,Куба или Венецуела да се спаси от това НАТО и ЕС ми се мъчат тук ,като нещастни мазохисти :))))))
0
 
 
Може на челото на *винтчо* и на гъза му да татуираме по един сърп и чук,той е заслужил червен глист!Нали,другарю *винтчо*?И защо не си смениш англичанско/хАмириканското именце с нещо рушляшко,отрепчице?
-2
 
 
Браво на вас БИВШИ КОМУНИСТИ - докарахте образованието до нулата и само това сега ви е ПРИОРИТЕТ ЕЙ НЕКАДЪРНИЦИ ИМА ТОЛКОВА ВАЖНИ НЕЩА ЗА ДЪРЖАВАТА ВИЕ СЕ ЗАНИМАВАТЕ С ПРОСТОТИИ - да намалите цените на ток -евтиния ток го изнасяте а ние плащаме скъпия , инфлация 20 процента и не питате как сме ние с 500 лв пенсияпри 45 г трудов стаж - ВИЕ СТЕ СРАМ ЗА България .
+2
 
 
Доста интересно ще е как ще гласуват от "промяната"? При 30%-40% путинофили съпротивата ще голяма! Искам да попитам русофилите: руски автомобил ли карат, смартфона,телевизора,лаптопа,хладилника,пералнята,
лекарствата, които приемат, руски ли са? Българинът е особен вид - работи и живее в Германия, Холандия и др. държави на запад, но иска да ,, обича,, Русия, но от разстояние!? Преди три месеца една руска високопоставена чиновничка се учуди, че Русия внасяла дори и пирони! НАТО искал да ги преювземе!? Какво да вземе запада, клозетите на двора в азиатските степи?
-3
 
 
А евроатлантическия режим не е ли престъпен, какъвто беше комунистическия? Всъщност, каква е разликата на двата режима? Да, сега "цветовете на дъгата" са лансирани, както проституцията, наркотиците и кражбите.... Тогава не бяха. Това е разликата. Всичко друго е същото.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: