Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Предлагат промени в Наредбата за изискванията към лечебните заведения, които извършват обучение на студенти и специализанти
Автор: Екип Ruse24.bg 19:38 / 29.06.2021Коментари (0)510
©
Министерството на здравеопазвнето публикува проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 8 от 2019 г. за изискванията към лечебните заведения, които извършват обучение на студенти и специализанти.

Целта на промените е да бъдат създадени условия повече лечебни заведения да могат да кандидатстват за получаване на одобрение за обучение на студенти и/или специализанти.

Лечебните заведения ще имат по-голяма ангажираност към обучението им, като за целта в проекта е предвидено изискване за договореност на кандидатстващото за одобрение лечебно заведение с друга база за обучение за модулите и разделите от практическото обучение по съответната следдипломна специалност, които лечебното заведение не може да проведе.

С измененията ще се облекчи и процесът по извършване на проверка на съответствието на лечебното заведение с критериите и условията на наредбата, включително избягване на допълнителното финансово натоварване на кандидатстващото лечебно заведение, свързано със заплащане на командировъчни разходи на експертната комисия.

В проекта на Наредба се предлага и оптимизация на изискванията към лицата, които могат да бъдат включвани в експертните комисии за проверка на съответствието. 

В момента лечебните заведения имат право да обучават студенти и/или специализанти, само ако са получили одобрение от министъра на здравеопазването.

Регламентирани са голям брой индикатори за изпълнение на критериите, на които трябва да отговаря структурата и организацията на дейността в лечебното заведение, необходимото оборудване и квалификацията на персонала, за да може да се осъществява обучението, като голяма част от индикаторите не са пряко свързани с провеждането на обучение.

С проекта на Наредбата и мотивите можете да се ТУК.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: