Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Предприемат мерки за по-сигурен летен сезон на туристите
Автор: Екип Ruse24.bg 11:16 / 25.04.2014Коментари (0)1051
©
Посланиците на страни, за чиито граждани България е популярна туристическа дестинация, и министърът на вътрешните работи проведоха традиционна среща преди началото на активния летен сезон.

В рамките на срещата бе обсъдено как е преминал зимният сезон от гледна точка сигурността на чуждестранните туристи, както и мерките за гарантиране на тяхната безопасност през предстоящия летен туристически сезон. Това уточни министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев на брифинг в МВР.

През изминалия сезон има регистриран ръст от 2.5 % на броя на чуждестранните туристи, посетили страната ни. Същевременно няма регистрирани тежки престъпления спрямо тях, отчита се и спад при кражбите и случаите на изгубени вещи. Решени са голяма част от проблемите, свързани с реакцията при подаване на сигнали и помощта, която оказва МВР на гостите на курортите. Министър Йовчев посочи, че мерките, които се предприемат, ще бъдат предпоставка за успешен летен сезон и по-добра сигурност за туристите.

"Запознах посланиците с мерките, които водят до общо подобряване на средата в България и в частност на местата, на които има увеличен брой чуждестранни туристи, както и с предприетата концепция за намаляване на битовата престъпност, приета на заседание на Министерския съвет, и петте програми, които ще реализираме в тази посока", поясни вътрешният министър и изрази увереност, че в България ще има много по-добра среда и много по-ефективно противодействие на престъпността в резултат на успешното развитие и реализиране на стартиралите пет програми.

Той изказа благодарност към представителите на чуждите мисии у нас за сътрудничеството и помощта в процеса на намиране на правилните решения, в резултат на които днес се отчитат положителни резултати.

Вътрешният министър бе категоричен, че мерките тази година ще бъдат по-добри от предходната и ще гарантират в по-голяма степен сигурността както на чуждестранните туристи, така и на българските граждани. Част от конкретни действия са промяна в организацията на патрулно-постовата дейност; мониторинг и контрол на криминалния контингент по места с цел събирането на изпреварваща информация; по-добро управление на ресурсите и допълнително командироване на служители към курортните комплекси; провеждане на разговори със собственици и управители на хотели за по-доброто организиране на дейността с оглед гарантиране сигурността на туристите; разработване на брошури, които ще бъдат разпространявани в хотелите, за опасностите които дебнат туристите, както и с информация за спешни телефони, на които да позвънят при нужда от намеса на органите на реда; осигуряване на служители, ползващи чужди езици, както и на преводачи, за да се подобри комуникацията и реакцията при необходимост.

В качеството си на съпредседател на срещата Н.Пр. Джонатан Алън, посланик на Великобритания у нас, изрази задоволство от съвместната работа с МВР както в София, така и на местно ниво.

"Желанието ни е нашите туристи да идват тук на почивка и да се връщат доволни в родината си. Разбира се винаги съществуват проблеми, но те имат бързи решения. Пример за това е наистина успешният зимен туристически сезон тази година. Благодарим на местните власти, особено на полицията в Боровец и в Банско", каза посланик Алън и отправи похвала за намирането на решения за проблемите, с които най-често се сблъскват чуждестранните туристи у нас.

"Повечето преводачи в курортите и приемането на чужди кредитни карти от ПОС-терминалите представляват много важни стъпки", бе категоричен той и изрази увереност, че предстои успешен летен туристически сезон. Н.Пр. Джонатан Алън изрази общото желание и готовност на чуждестранните пратеници в страната за продължаване на ползотворното сътрудничество в полза на сигурността.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Съдебна реформа
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: