Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Предсказание на Ванга трябва да се сбъдне всеки момент
Автор: Екип Ruse24.bg 12:28 / 11.11.2022Коментари (25)886
©
Предсказание на голямата пророчица Ванга трябва да се сбъдне всеки момент. Местните от великотърновското село Куцина все по-трескаво говорят за една мистерия отпреди 35 години, която очакват да се разреши. В основата е изчезнало дете, за което тогава баба Ванга предрича, че ще се разбере истината, но след много години. Повече от три десетилетия семейството на безследно изгубения Марин живеят в зловещо неведение, но ги крепят думите на пророчицата. С всяка изминала година обсъждат с все по-голяма надежда, че моментът на истината е все по-близо.

Броени седмици преди шестия си рожден ден Марин изчезва безследно. Детето никога не успява да прекрачи училищният праг, държан за ръка от майка си, или да получи мъдри съвети от баща си.

Денят е 2 август 1987 г. 5-годишният тогава Марин пропътува повече от 200 км от град Мадан до село Куцина заедно с родителите си, за да отиде на гости на леля си и дядо си. Планът е да постоят няколко дни и след това всички заедно да отидат на море. Малкият Маринчо е уморен от пътя и ляга да си почине за малко с майка си. Детето е първият и остава единствен син на Емилия и Георги Маринови. Гледан е с много любов и грижи от цялото семейство. Когато се събужда, открива подранил подарък за рождения си ден, а именно прекрасно синьо колело, украсено с червена панделка на кормилото. Като всеки малчуган Марин го грабва веднага и излиза навън да играе, пише "България Днес".

В онези години улиците в селото са пълни с деца, по пейките пред къщите винаги има хора, магазините са няколко, както и кафетата и сладкарниците. Радостното дете се прибира по обяд, за да хапне и да си вземе следобедния сън. Около 16 часа излиза отново да върти педалите. Облечен е с оранжева тениска, червени панталонки и бели обувки.

След няколко часа майка му и леля му решават да отидат до магазина и междувременно да приберат детето. По пътя не го срещат, но не се притесняват и отиват да си напазаруват. На връщане започват да търсят Марин по-усилено, но без резултат. След часове търсене от детето няма и следа. Неговите приятели споделят, че Марин е бил с тях, но не знаят накъде е тръгнал и защо го няма. Семейството му веднага подава сигнал. Макар да са нужни 24 часа, за да започне издирване, тогавашната милиция е в дома им още на следващата сутрин. Търсят Марин в съседи махали, из ниви, в изкопи, професионални водолази оглеждат обстойно дъното на река Янтра, но не откриват и следа от мъника.

В отчаянието си на 4 август семейството тръгва за Петрич, за да се видят с баба Ванга, надявайки се да разберат нещо. Пристигайки, виждат огромната опашка от хора, които са със записан час. Отчаяни, близките на изчезналото дете се нареждат сред тълпата. Не след дълго ясновидката излиза от къщата си и сама ги вика.

Майката задава тежкият и труден въпрос - "Мъртво ли е детето ми?", а Ванга отговаря: "Мъртво ли? Не, виждам го ей тука, как си играе с една пръчка в гората". Интересен е фактът, че пророчицата пита дали е намерено колелото, което до този момент също е изчезнало. Когато се прибират отново в селото, семейството открива велосипеда на съседна улица непокътнат, като дори червената панделка още стои на кормилото. Возилото е изпратено в лаборатория в Москва, за да бъдат снети отпечатъци, но пробите не показват чуждо ДНК.

"Милиционерите и хора от селото много търсиха Марин, но нищо не откриха. Не знам какво стана. Всички и до днес се надяваме момчето да се намери", коментира пред "България Днес" кметът на селото Тихомир Маринов и допълва, че трагедията е толкова голяма, че след случая лелята на детето се е изнесла от Куцина и най-вероятно е заживяла в Мадан с другата част от родата.

Това, което днес крепи семейство Маринови, са думите на баба Ванга, която на изпроводяк им казва: "Много години ще изминат, но един ден ще дойде и ще се разбере цялата истина".






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.11.2022 г.
0
 
 
Може да е жив,но всичко е много странно.Никой не е забелязал нищо в селото тогава,а са го търсили толкова усилено.Интересно,как колелото се е върнало "само" и пак никой не е видял нищо.Родителите много са изстрадали,това са близо 35г.Ако е било откраднато Ванга е следвало да им каже,не смятам да е прикрила кражби на деца,освен ако не са извънземни примерно.
Aнонимен
на 13.11.2022 г.
0
 
 
Това ми прилича на разказ по картинка, каквито се измислят ежедневно за пророчествата на баба Ванга. А това с пробата на ДНК е пълна измислица, тази технология доколкото си спомням излиза през 90те години.
Aнонимен
на 13.11.2022 г.
0
 
 
Ванга Никога Не предрича лош край, защото това обезверява хората и е възможно да повлече още лоши неща след себе си. ВАНГА Е НАЙ- ВЕЛИКАТА И НАЙ- ИЗСТРАДАЛАТА ПРОРОЧИЦА НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА!! ПОКЛОН, ВАНГЕ!
Aнонимен
на 13.11.2022 г.
0
 
 
За съжаление - възможно е да намерят само кости и да установят истината с ДНК. Дано да Не е това!
Aнонимен
на 13.11.2022 г.
0
 
 
ако е открадното и осиновено детето, не е невъзможно самото то да потърси корените си, когато разбере, че е осиновено. щом няма труп, надежда все още има.
Aнонимен
на 13.11.2022 г.
0
 
 
И тая Ванга не всичко познаваше, на моя позната беше казала че дъщеря и е жива, но след няколко месеца я откриха мъртва в друг град. Така че...В онзи момент само е успокоила родителите, а дали всичко ще има щастлив край е малко вероятно
Aнонимен
на 12.11.2022 г.
0
 
 
Гледам по един начин на снимка. В случая показва че момчето от снимката е живо и живее в България.
Aнонимен
на 12.11.2022 г.
0
 
 
Ванга така го увърта за да имат някаква надежда хората, била е много човечна!
Aнонимен
на 12.11.2022 г.
0
 
 
Да! Аспаруховият мост даде дефект още когато го откриха! Излезе в ремонт! Някои помним, мисля че беше 1976 година. Защо Ванга го е казала през 1987 не ми е ясно!4301
Aнонимен
на 12.11.2022 г.
0
 
 
Четирдесетгодишен мъж как ще го познаят дори близките му, освен ако силно прилича на един от родителите си. Дано! Аз имам лично основание да вярвам на Ванга! Ако е жив той няма начин да познае близките си, за да се свърже с тях. Единствено някой общ познат на близките му би могъл, ако случайно го срещне да го оприличи на тях и да им се обади. Тогава вече чрез портрет, който състарява, ще се получи настоящият образ. За всичко това трябва чудо!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: