Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Представят проучване за социално-емоционалните умения на 15-годишните
Автор: Живко Кръстев 15:19 / 26.04.2024Коментари (0)749
© илюстративна
Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) представя днес глобалния си доклад за социално-емоционалните умения на 15-годишните ученици. Събитието ще бъде излъчено на живо в 25 държави членки на организацията, взели участие в проучването. Това каза Йоанна Маринова – директор на Фондация "Лъчезар Цоцорков“, финансираща участието на България в изследването и организатор на българското домакинство в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

За разлика от PISA, целта на изследването на ОИСР не е да сравнява образователни постижения на ученици от различни държави, а да се даде поглед върху социално-емоционалните им умения, и да може да се приоритизират и да се види какво може да има най-голямо влияние върху проблематиката, за да сме максимално ефективни за повишаването на постиженията им.

Социално-емоционалните умения предлагат едно решение и подход, който да обърне тези негативни тенденции в образованието в България. "Важността на събитието е в това да видим и вникнем в това, което допринася до академичния, житейски успех тези умения, както и към най-належащите предизвикателства в обществото ни, да разберем кои са всъщност факторите, които имат потенциал да въздействат, обясни Йоанна Маринова и добави, че на събитието ще присъстват експерти от цял свят, както и министърът на образованието Галин Цоков, директорът на "Образование и умения“ на ОИСР Андреас Шлайхер.

"Надяваме се да успеем да формираме интелигентно образователна политика, която да е базирана на събраните реални данни от проучването, и да се създадат условия децата да реализират своя потенциал", поясни  още тя.

"Радваме се, че Министерство на образованието е припознало тази кауза и има намерението да я въведе в образователната ни система“.  

По думите й социално-емоционалните умения са изключително важни и допринасят за едно успешно функциониращо общество. "Има пряка връзка между социално-емоционалните умения, академичните постижения и бъдещето,“ категорична е директорът на Фондация "Лъчезар Цоцорков“ Йоанна Маринова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Катастрофи в България
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: