Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Премиерът: Болни сме и заради липсата на пречиствателни станции
Автор: Екип Ruse24.bg 14:58 / 14.07.2015Коментари (0)700
© Bulfoto
Гордея се с построените вече пречиствателните станции, досега всичката тази смрад се изливаше в морето и реките. Неслучайно сме най-болната нация. Хранене, пиене, околна среда и ето ти болестите. В момента от 56 пречиствателни станции, 35 са абсолютно готови. Вижте тези във Варна, в Поморие. Досега какво е било, 2 млн. пътници има само бургарското летище, а то е без пречиствателни станции", заяви премиерът Бойко Борисов на дебата "Деветте пътя към еврофондовете: Околна среда", организиран от "24 часа, "Труд" и КРИБ.

Премиерът изтъкна и борбата чрез еврофондовете да се подобри управлението на отпадъците и чистотата на въздуха. "Реформа е да направиш нещо лошо и неефективно, да е добро за хората", заяви Борисов. Заради това в екологията се правят реформи, обясни премиерът. Той похвали всички правителства, включително и това на Пламен Орешарски, че не са спрели да работят за подобряване на околната среда.

"Помните преди 10 години какво беше. Боклуците се хвърляха в деретата, заводите бълваха цветни пушеци. Само затварянето на Кремиковци и изчистването на София от пушеците в цветовете на дъгата, каква реформа беше. И държавата не загуби нищо, само спря да поддържа един губещ завод", каза още Борисов.

"Няма по-голяма подкрепа за бизнеса и здравето на хората от това да са ти чисти водите, въздуха, да ти е чиста природата", изтъкна премиерът.

Министър-председателят благодари на археолозите и еколозите за подобрената работа с тях при големите инфраструктурни проекти. "Помните преди тръгнахме и ние и еколозите остро, но сега вече си знаем урока, питаме ги и строим. Иначе спомняте ли си заради блатните кокичета, Лиляна Павлова с гумени ботуши взе и ги премести. Не сме погубили нито едно цветенце. С 1 г. забавихме Хемус, за да изгнездят щъркелите. 5-6 млн. лв. по памет повече дадохме за Струма заради водния дърдавец, да се разхожда. Минахме с мост, колкото бул. "Брюксел". ,Не се шегувам, наистина благодарим на еколозите за твърдостта, правихме тунели за мечки, за вълци и мрежи за птичките", каза още Борисов.

87,5% вече е усвояемостта на парите за екология от предния програмен период, каза премиерът.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: