Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Премиерът Борисов: С близо 10 млн. лв. продължаваме да подпомагаме общини в страната
Автор: Пламена Николова 17:01 / 07.04.2021Коментари (0)700
©
"Продължаваме да подпомагаме общините. Това е една от политиките ни и се надявам тя да продължи и за в бъдеще“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание. Кабинетът одобри допълнителни трансфери в размер на 6,554 млн. лв., като 131,9 хил. лв. от тях са за ремонтни дейности на четири храма в общините Брезник и Земен и 6,4 млн. лв. са за общините Гърмен, Велинград и Перник. По линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане бяха отпуснати и други 3,2 млн. лв. за община Белово.

1,105 млн. лв. от предоставените средства на община Гърмен са за корекция на дере в с. Хвостяне и 457 хил. лв. за изграждане на физкултурен салон към Обединено училище "Христо Ботев“ в с. Долно Дряново.

По бюджета на община Велинград се одобрени средства в размер на 4,5 млн. лв., които ще бъдат разходвани за изграждане на три детски градини в селата Кръстава, Свата Петка и Грашево.

Допълнителните трансфери по бюджета на община Перник са в размер на 360 хил. лв. за изграждане на довеждащ водопровод от пречиствателна станция за питейни води в кв. Църква, гр. Перник до с. Кралев дол.

В хода на заседанието бяха предоставени и още 131,9 хил. лв. на Българската православна църква - Българска патриаршия. Средствата ще бъдат вложени в строително-ремонтни дейности на храм "Св. Петка“ в Брезник с цел възстановяване на килийното училище към храма и за реставрация на храм "Св. Николай“ в с. Долни Романци, общ. Брезник. Част от финансовата подкрепа ще бъде и за средновековната църква "Св. Николай“ в с. Долна врабча, общ. Земен и за довършителни дейности на храм "Св. Иван Рилски“, с. Гърло, общ. Брезник.

По линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане правителството отпусна и 3,2 млн. лева на община Белово. Средствата са за неотложни възстановителни работи за корекцията на река Яденица, в урбанизираната територия на града.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: