Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Премиерът към абсолвентите на МУ: Бихте ли бутнали човек от моста?
Автор: Екип Ruse24.bg 12:32 / 09.02.2022Коментари (2)594
©
579 млади лекари се дипломират днес.

Вместо реч, премиерът Кирил Петков сподели съветите на свой професор. Министър-председателят постави студентите в различни ситуации, при които трябваше да вземат тежки решения. Младите лекари отговаряха с вдигане на ръка, предаде репортер на Sofia24.bg.

"Тази сутрин реших да не ви чета речта си, а да ви кажа една лекция от мой професор. Ще имате избори. Първият тип - каквото и да направите, все ще е добре. Вторият тип - да избирате между добро и лошо - и това е лесно - избирате доброто. Третият тип - да избирате между две злини. Ако управлявате влак и има човек на релсите, ако минете през него - газите, ако завиете, загиват двама - колко бихте избрали - един спасен или двама? Вдигнете ръце!

А бихте ли бутнали човек от моста, за да загубите един човек, а не двама?! Трябва да се поставите на мястото на всеки - ватмана, човека на релсите, на моста. Така и вие - какво става, ако съм пациента, който очаква помощ, ако съм човека в интензивното? Аз също бях изправен пред тежък избор. Боян Петров беше изчезнал. Казаха ми, че петте човека, които го търсят, могат да умрат. И аз трябваше да реша: да го търсим или да се върнат. Тогава си спомних тези три варианта...За мой късмет времето се оправи. И летяхме като видяхме, че го няма. Но в живота няма втори шанс. С тази огромна отговорност, но и убеден, че сте точно тези хора, които могат да се справят!", сподели Кирил Петков.

Президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, премиерът Кирил Петков, министрите на здравеопазването и образованието и кметът на София присъстват на тържествената церемония по дипломирането на абсолвентите от Випуск 2021 на Медицинския университет в София.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Жената на Боян каза ,че е лъжа това ,че са платили с баща му да търсят Боян. За акцията не са платили. Сега за какво са летяли си е тяхна работа. И никой студент не го е попитал ,как завива влака. Сигурно и професора МУ е толкова вещ с тъпанарски примери. С кола може и да стане ,но с влак не става. Няма или. Газиш и само Господ спасява,щото влака не завива ,малоумник!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Матури 2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: