Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Премиерът ще участва на Стратегически форум в Словения
Автор: Екип Ruse24.bg 10:56 / 31.08.2020Коментари (0)713
©
Министър-председателят Бойко Борисов ще участва днес, 31 август, в Стратегическия форум в град Блед, Словения. Това съобщиха от правителствената информационна служба. За 15-а година събитието събира държавни и правителствени ръководители, външни министри и представителите на международни организации, които  ще обсъдят засилването на регионалното сътрудничество и възможностите за преодоляване на последствията след пандемията. Тази година форумът е под надслов "Предизвикателства и възможности пред света след COVID-19; Съседи-региони-глобален свят – партньори или съперници?“. 

В рамките на събитието в словенския град премиерът Бойко Борисов ще участва в дискусията "Европа след Брекзит и COVID-19“, на която ще бъдат дискутирани актуални теми от европейския дневен ред, както и предизвикателствата пред държавите в региона и начините за бързо икономическо и социално възстановяване след пандемията.   

От своето създаване през 2005 г. Стратегическият форум в Блед се превърна във важна платформа за дискусии в региона на Югоизточна Европа. Сред участниците в 15-ото издание на форума в Словения ще бъдат министър-председателите на Чехия, Полша, Унгария, Хърватия, Италия, президентът на Сърбия, управителният директор на МВФ Кристалина Георгиева, президентът на МОК Томас Бах.

В рамките на събитието ще участват и върховният представител по външната политика и политиката за сигурност на ЕС Жозеп Борел, заместник помощник държавния секретар на САЩ Матю Бойс, специалният представител на ЕС за диалога Белград-Прищина Мирослав Лайчак. Домакини на форума са министъра на външните работи на Словения Анже Логар и президента на Словения Борут Пахор. 

Тази година форумът в Словения е организиран под формата на смесена проява, съчетаваща присъствена част на високо равнище и участие чрез видеоконферентна връзка.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: