Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Премиерът възложи на ДАНС да провери кои са "доброжелателите" на Радев
Автор: Екип Ruse24.bg 11:52 / 21.10.2020Коментари (0)1101
©
"Абсолютно всичко, което България трябваше да направи от страна на правителството е направено, така че не мога да приема каквато и да е критика, че не подкрепяме инициативата "Три морета“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание. Премиерът напомни, че още през август месец на срещата си в Блед със заместник помощник държавния секретар на САЩ Матю Бойс е изтъкнал ангажираността на правителството по темата. "Уверихме нашите партньори - 11 европейски държави, в пълната готовност на България да участва и с финансиране, и с проекти“, добави още Борисов.

Премиерът обърна внимание, че сме шестата страна, която участва финансово в инициативата, след като на 2 септември правителството взе решение България  да участва с 20 милиона евро в Инвестиционния фонд към инициативата "Три морета“. Националната координация на формата от българска страна също е на много високо ниво като отговорността за това е дадена на вицепремиера Екатерина Захариева. "България вече реално работи по тази инициатива – с 20% закупуване на акции от терминала за втечнен газ в Александропулис. В момента на пълни обороти се работи по газовата връзка Юг-Север, която присъединява пристанището в Александропулис с нашата газопреносна мрежа и през нея ние можем да транспортираме газ на Север, на Запад, във всички посоки. Подготвили сме газохранилищата. Разширяваме за втечнен газ“, подчерта премиерът Бойко Борисов.

"Тук не е само газовите връзки, тук са магистралите, жп линиите, интернет свързаност на целия регион, суперкомпютъра, който януари месец ще влезе в действие“, добави още министър-председателят. "Подготвихме абсолютно всичко необходимо за посещението на президента Радев в Естония и за домакинството на България в инициатива догодина. Нещо повече - на този ден, когато президентът Радев беше в Естония, по телефона се обади заместник-държавният секретар Кийт Крач, който още веднъж благодари и още веднъж потвърдихме пълното съдействие и ангажираност на България в тази инициатива“, заяви премиерът Бойко Борисов и напомни, че Росен Плевнелиев е първият български президент, който присъедини България в тази инициатива.

"Възложих на ДАНС и ДАР да проверят кои са тези "доброжелатели“, които искат да елиминират действията на правителството и на президента и да попречат на нещо, което е толкова важно за България“, изтъкна премиерът Борисов. "Ако някой е подценил темата с карантината, не е наш проблем“, добави министър-председателят и изрази надежда да няма повече спекулации по темата.

Още по темата: общо новини по темата: 11867
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: