Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Превеждат парите на лекарите до сряда, вдигат здравната вноска с 2%
Автор: Екип Ruse24.bg 15:07 / 08.03.2010Коментари (7)1354
© Ruse24.bg
В сряда по време на заседанието на Министерския съвет ще бъде взето решение за отблокиране на 350 млн. лв., които ще бъдат предоставени допълнително на Националната здравноосигурителна каса и ще предложим 2% повишаване на здравната осигуровка. В момента тя е 8% - най-ниската в Европа. Това заяви премиерът Бойко Борисов след като проведе среща с министър Симеон Дянков, министър Божидар Нанев и ръководствата на съсловните организации. Тези средства ще преминават като приходи директно в сферата на здравеопазването. Министър-председателят е категоричен, че превеждането на средствата на лекарите оттук-насетне ще бъде редовно, но в същото време няма да спрат проверките заради протести на лекарите. Работи се активно по тях и скоро ще имаме резултати, които публично ще обявим, каза още той.

До сряда Министерството на финансите ще изплати дължимите суми на лекари, стоматолози и болници. Министър-председателят допълни, че забавянето се е наложило заради това, че са се изплащали парите им за ноември и декември миналата година. Четири години предишното правителство не е приемало разширения списък за безплатните лекарства. От първи юли се разширява списъкът така, че ние да плащаме със 70 млн. лв. повече, подчерта премиерът. Правителството има волята да изведе държавата от кризата, в която е и след като имаме успешен диалог помежду си, трябва да е ясно, че ще се работи в посока по-добро здраве за българина и реформа в системата на здравеопазването, убедени са председателите на Българския лекарски съюз и Българския зъболекарски съюз - д-р Цветан Райчинов и д-р Николай Шарков. „За пръв път, откакто съм в системата имам пряк контакт с министър-председател, министър на финансите и всички отговорни фактори в държавата", изтъкна д-р Шарков.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За какво увеличение плачат пак тези доктори? Днес следобяд ми се наложи да отида на лекар.Понеже моят джипи беше първа смяна отидох на частно при д-р Рангелов.Наложи ми се да изчакам 10 мин вътре в кабинета му,защото той щракаше нещо на компютъра си(за някаква колежка,както се изрази)и не ми обърна веднага внимание.Не че нещо,но все пак съм отишла в частния му кабинет и очаквах друго отношение.Изпрати ме на снимка,после я погледна изписа ми лекарство,за което ми казаха в аптеката,че не се произвежда от една година и ми взе 20лв.за едното нищо.Кажете ми, кое от прегледа му струва двадесет лева? И как по-голямото заплащане на докторите се връзва с по-доброто обслужване?
0
 
 
Защо като се вдига нещо, винаги ни се поднася сравнение, как било в Европа и колко малко е при нас? Ако там 10 % от 2500 Евро не са много пари, то тука 10 % от 250 лв. са фатални пари. За човека, за народа. Вдига се тока, вдига се водата, вдигат се здравни и пенсионни осигуровки, бензина, газа, вдигат се и някои заплати на държавните хора. Защото виждате ли, те не искали, ама формулата била такава. Ако това се случи във Франция, Германия или другаде, народът се вдига и отстоява. А ние си лежим в калта от страх или от какво, и не си вдигаме главата за глътка въздух.
0
 
 
и аз мога така да управлявам.като няма манги,вдигаме цените.майната ви!!!
+3
 
 
Стига вече с тези глупости, че това или онова било най-ниско в България от целия ЕС, ами вижте заплатите - те не са ли най-ниски вижте качеството на здравните услуги - не е ли най-ниско??? Вярно е, на Бойко му е лесно и никой не се интересува от това че хората са без работа или с намалени заплати дори и на работа. Докога ще мълчим бе?????
+2
 
 
Да не пропускаме,че в този момент около 300 000 са безработните хора останали на улицата.Как ще се отрази на тях всичко това ? Г-н Борисов вашета е лесна,ще се напълнят трезорите на Си-банк. Кои като вас,от както сте дошли на власт яко увеличавате цените,а заплатите ги замразявате,криза било. Това топломери,здравни вноски,нови цени на ток-а. Къде е сега Бин Ладен да прати едно камикадзе?Всеки жител на България ще даде на човека по 1лв. и да взривим всички олигарси,мутри и боклуци в парламента.
+2
 
 
Здравната вноска може и да е най-ниска в Европа, но какво получаваме срещу нея? Сравним ли е пакетът здравни услуги в България с този в Германия например? Май срещу нещо реално (8%) ние не получаваме нищо.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Закупуване на самолети F-16
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: