Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
През октомври 2019 последно променяме времето, сами решаваме кое да остане!
Автор: Екип Ruse24.bg 17:20 / 14.09.2018Коментари (13)1665
©
ЕК представи детайлите по предложението за прекратяване на практиката за смяна на часовото време на лятно и зимно. Страните трябва сами да решат дали да приложат предложението на Брюксел след национално запитване до гражданите и законодателните органи.

През октомври 2019 г. страните-членки на Европейския съюз за последен път ще могат да преместят часовника от лятно на зимно време, обяви еврокомисарят по транспорта Виолета Булц на пресконференция в Брюксел.

"През октомври 2019 ще бъде последният път, когато ще променим времето", каза тя.

Според еврокомисарят всяка държава-членка на ЕС може да реши сама кое време – зимното или лятното – иска да остави, съобщи ТАСС. "Държавите-членки са длъжни да информират Еврокомисията кое време искат да запазят - лятното или зимното и през октомври 2019 г. тези, които искат зимното – променят на зимно, тези, които искат лятното - остават на лятно. И това е – повече никой няма да премества часа", обясни тя. "Държавите няма да могат повече да променят времето, това ще бъде в компетенциите на ЕС", добави еврокомисарят. 

Идеята за преминаването към лятно часово време е била, за да се пести енергия. Европейската комисия обаче отчита, че ефектът от пестене на енергия вече е много слаб, след като все повече се залага на възобновяеми и модерни енергийни източници.

Според Брюксел отмяната на лятното и зимното часово време трябва да стане едновременно и единно от всички европейски страни.

Южните страни настояват да се закове на лятното часово време, докато скандинавските са на мнение, че трябва да остане само зимното часово време. За някои европейски наблюдатели предложението на ЕК е предизборен ход, с който само се затруднявал животът на хора, институциите и предприятията, без да е сигурно, че страните ще постигнат съгласие и че ще има положителен ефект от промяната, което пролича и от запитванията по време на официалното представяне на предложението от Комисарите Марош Шефчович и Жиолета Булич.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Догодина през септември като се стъмни в 18:30 и трябва да се прибирате от работа на фарове и е тъмно за всякакъв спорт ще почнете да се чешете по главата
0
 
 
Най-голямата глупост на "разбирачите" е да си вярват, че като махнеш от единия край единица и я прибавиш на другия нещо ще се промени :-))))
-1
 
 
Зимно часово време. Това е естественото астрономическо време. Лятното е въведено от човека и е доказано вредно.
+3
 
 
Аз съм за лятното часово време (направо, ако питате мен, да не се сменя от сега). Каква е главната разлика и спор? Дали искате 1 час светлина в началото на деня или в края..? Аз лично предпочитам в края. При нормален работен ден, предпочитам да имам 1 час светлина повече след работа от колкото преди работа. При нощна смяна (води се най-тежката, затова я включвам) обикновено хората спят веднага след нея (сутринта). Когато се събудят реално ще имат 1 час светлина повече и ще се притъпи леко това усещане, че денят ти е загубен в сън. При почивни дни, мисля всеки ще се съгласи, че е по-добре, когато спиш до по-късно, да не си губиш също деня. Ето и лек шеговит аргумент: Ако остане зимното време, лятото като се раздрънка комунала и като е и вече светло ще трябва да се става. За целта е добре всеки да си вземе и кокошки, та поне да става да ги храни :)
0
 
 
Суперпростотия - и догодина ще го сменят! :(
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Aнонимен
на 14.09.2018 г.
+3
 
 
най добре е нашето си време. човек не трябва да върви срещу природата. тоест зимното.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: