Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Президентът: Силната икономика е ключ към националния суверенитет
Автор: Неда Узунколева 20:15 / 15.03.2024Коментари (0)858
©
Силната и конкурентоспособна икономика е най-надеждният фактор към съхраняването на националния суверенитет, постигането на устойчив растеж и създаването на солидна основа за продължаващо задълбочаване на процеса на европейска интеграция на България. Това заяви президентът Румен Радев на среща днес на "Дондуков“ 2 с министъра на обществените разходи, националния план за развитие и реформите в Ирландия и председател на Еврогрупата Паскал Донаху, който е на посещение в България.

Държавният глава подчерта, че предвидимостта в доставките и ниските цени на енергийните ресурси са в основата на икономическата стабилност и конкурентоспособността. Във връзка с това Румен Радев открои постигнатото от страната ни, включително с действията на служебното правителство, за гарантиране на стабилността и надеждността на енергийните доставки в условията на поредица от кризи. Въвеждането в експлоатация на интерконектора Гърция-България, участието на страната ни в изграждането на терминала за втечнен газ в Александруполис, въведената в експлоатация междусистемна газова връзка България-Сърбия, инициативата на страната ни "Solidarity Ring" за доставки на допълнителни количества природен газ от Азербайджан за Европа, както и осигуреният от "Боташ“ свободен достъп до терминалите за втечнен газ и газопреносната мрежа на Република Турция, създават условия за стабилна и предвидима бизнес среда, както и възможности за увеличаване на обема на чуждестранните инвестиции в България.

Паскал Донаху информира държавния глава за срещите си до момента в София, както и за готовността си да подпомогне българското правителство в усилията за постигане на всички икономически критерии за присъединяване към еврозоната, като открои значението на овладяването на инфлацията.

По време на срещата на "Дондуков“ 2 беше изразен общ стремеж за последващо задълбочаване на двустранното сътрудничество между България и Ирландия. Президентът Радев отправи покана към своя ирландски колега президента Майкъл Хигинс да посети страната ни.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: