Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Президентът: Стратегическа задача пред нас е въвеждането на еврото
Автор: Екип Ruse24.bg 15:15 / 17.06.2016Коментари (5)863
© Президентство
Стратегическа задача пред нас е въвеждането на еврото. Постигането й изисква последователни политики за ефективна интеграция в европейското пространство на споделени ценности и общ пазар. Това каза президентът Росен Плевнелиев на тържествената церемония по встъпване в длъжност на Елица Николова като член на Управителния съвет на БНБ, съобщиха от прессекретариата на президента.

На основание чл. 98, т. 7 от Конституцията на Република България, във връзка с чл. 12, ал. 3 от Закона за Българската народна банка, държавният глава назначи Елица Николова за член на Управителния съвет на Българската народна банка.

"Вярвам, че институциите ще отстояват интересите и мястото на страната ни и по отношение бъдещето на ЕС и еврозоната", каза още президентът Росен Плевнелиев. Държавният глава посочи, че на фона на рекордния брой кризи по света, България стои добре благодарение на своето членство в ЕС и НАТО, балансираната и принципна външна политика, както и стабилната финансова система, в основата на която е консервативната политика и строгите банкови регулации на БНБ.

"БНБ е пример, че когато има стабилност и предвидимост , институциите могат да работят ефективно, ползват се с доверието на обществото и постигат значими и видими за всички резултати", посочи в словото си държавният глава. Той отбеляза, че днес БНБ е изправена пред сериозни и отговорни задачи - да бъде завършен прегледът на качеството на активите и стрес тестовете на българските банки, както и да бъде изпълнен приетият от УС на Централната банка План за реформиране и развитие на банковия надзор.

Президентът Плевнелиев заяви, че през миналата година се наблюдават положителни тенденции в банковата система на страната. "Тя е стабилна, отчита растеж на балансовите активи и на депозитите, както и подобрение на ликвидността и капиталовата позиция", каза Росен Плевнелиев.

При встъпването си в длъжност Елица Николова се закле в името на Република България да спазва законите на страната, да съдейства за осъществяване на поверените на Българската народна банка функции и да пази служебната, банковата, търговската или друга правно защитена тайна, включително и след прекратяване на правомощията й.

В изказването си на церемонията Елица Николова благодари за оказаното й доверие да бъде член на Управителния съвет на БНБ от квотата на държавния глава и изрази решимостта си да работи в интерес на обществото, за постигане на икономическа стабилност и ефективност на финансовия сектор.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.06.2016 г.
-1
 
 
тоя защо не помълчи накрая. все "бисери" изсира.
0
 
 
:) 350-400 евро заплата как ви се струват ... ? Някаква стратегия ли е , какво е? смотаняк..
Aнонимен
на 17.06.2016 г.
0
 
 
малоумник. тогава съвсем ще затънем в блатото.
0
 
 
Точно така. Другите искат да излизат от евро валутата. Ние се пънем да влезем. Директно всичко ще поскъпне с 1.95583. Ако нещо е било левче, ще стане евро.
Aнонимен
на 17.06.2016 г.
+2
 
 
Идиотизъм. Полша , Чехия Швеция не искат, Швейцария се отказа да влиза в ЕС. Дай Боже избори, това недоразумение да си ходи в германия, гърция където и да е, само по-далеч от България
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: