Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
При камионите и автобусите нямало зимни и летни гуми
Автор: Екип Ruse24.bg 14:31 / 14.10.2010Коментари (13)359
© Ruse24.bg
Зимни и летни гуми при камионите и автобусите няма. Това каза Красимир Лалов, заместник-председател на Националното сдружение на българските превозвачи във връзка с акция "Гума" на транспортното министерство. Според Лалов, през годините обществото се заблуждава, че при товарния и автобусния сектор има летни и зимни гуми.

"При зимни условия има едни гуми, които са с шипове, но те са за Далечния Север. Те са забранени в Европа, защото имат шипове и развалят настилката. Там има други условия на каране, защото се кара върху заледени повърхности и сняг", посочи той.

Лалов каза, че за автомобилите, които превозват стоки, трябва да имат грайфер минимум милиметър и половина. Камионите, които превозват опасни или взривоопасни товари, трябва да имат 3 милиметра грайфери. "Това са условията. Това, че някои карат т.нар. "пистарки"- то това го има и при леките коли, и при автомобилите, които извършват обикновено вътрешни превози, но най-вече при старите самосвали, например "Камаз", "Зил". Това са хора, които в голяма част са в сивата икономика и при тях проверки няма. Те могат да бъдат видени на пътя и там е шофьор, камион или двама братя имат два камиона и всичко, което се изкара отива в семейството, а за техническото състояние на автомобилите не се отделя внимание", коментира Лалов.

Той обясни, че такива шофьори пътуват регионално. "Те обслужват например София и околностите, Пловдив и околностите и те са в най-лошо положение. Българските международни транспортьори не може да си позволят това нещо. През целия трафик от България до Западна Европа те са проверявани и глобите са строги. Така че никой от българските превозвачи в това направление, както и автобусните превозвачи, не могат да си го позволят", беше категоричен Красимир Лалов.

Източник: Агенция "Фокус"

Още по темата: общо новини по темата: 1
29.10.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
При камионите има предни и задни (деференциални) гуми. Няма зимни и летни, прав е човека. Задните гуми се правят с по- меката каучукова смес и задължително са M+S, но пак нямат мекотата на леките гуми, нямат и ламелите на зимните гуми. Предните гуми се правят с нормални летни смеси. Просто не се произвеждат други видове гуми за камиони и автобуси. Незапознати и некомпетентни журналисти няма нужда да пишат глупавите си иронични статии и да заблуждават народа.
+3
 
 
Ами хората са си напълно прави,всеки запознат с тези неща знае, че няма зимни гуми за автобуси и камиони.Просто помислете къде е разликата между зимната и лятната гума и ще разберете.
+1
 
 
Искат да кажат, че ПО ЗАКОН няма зимни и летни гуми (а не, че не се произвеждат). За закона няма значение дали си със зимни гуми или си с летни гуми - просто трябва грайферът по СРЕДАТА на протектора на гумата да ти е 1.6мм за леки МПС! ТОВА РАЗБИРА СЕ Е ЕДНО ГОЛЯМО БЕЗУМИЕ, защото показателите на зимните гуми на сняг с да речем 2мм грайфер, съпоставени с летните на сняг отново с 2мм грайфер, са в пъти по-добри заради по-мекия каучук на зимните гуми (пък и заради други неща)! Ама това, че тъпите картуни не го разбират и си карат 5 за 4 в зимни условия с летни гуми, а пък тъпите властимащи не променят закона с цел превантивна мярка, за да накарат първите тъпи да си сменят гумите, е друга работа!
+2
 
 
естествено че няма - да сте виждали автобус в Пловдив, който да има гайфер?
+4
 
 
При автомобилите също няма зимни гуми, според закона!
-3
 
 
ей тва е най-тъпото което съм чувал
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Лоша инфраструктура в Русе
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: