Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Проф. Антоанета Христова: Отлагането на изборите е риск
Автор: Цвети Тончева 16:35 / 15.03.2024Коментари (0)1067
©
Партията ми е мила, държавата въобще не ми е мила. Мили са ми собствените, лични интереси за оцеляване. Това е Борисов днес. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" политическият психолог проф. Антоанета Христова. 

"Защото в последните решения, ако той продължи, в най-удобния период за него, той може да направи избори. Именно, вече е спаднало ПП-ДБ много, може да премахне машините, защото машините му пречат, което още повече ще ги занули, защото те си играят. Те си признават, че са си играли с тях. Има реална разлика голяма, реално може да се удължи престоя във властта, след такива парламентарни избори, реално. Не както сега, чакаме и се страхуваме от алтернативите, които се готвят. Защото алтернативи се готвят.

А нежеланието да се приеме тази патология в българската политика, която е тази сглобка ще доведе води до тези нагласи на избирателите, които се забелязват в изследвания, за наказание на сглобката. Когато вече се е зародило желание да се наказва сглобката, по време на избори могат да я накажат с най-неочакваната за тях алтернатива, и нежелана от тях алтернатива. В този смисъл, отлагането на изборите е риск. Те няма да си оправят политиките, те ще останат също такива, каквито са били. Никой не променя себе си. Ще продължат да си налагат политиките ПП-ДБ, ще продължат да си правят каквото искат", посочи проф. Христова. 

Това, според нея, ще доведе до още по-голям срив, и още по-голяма сила на алтернативите.

"Ако в момента Борисов тръгне към избори, аз мога да разбера това поведение. Но няма да го разбера, и за мен ще бъде още по-голямо навеждане, още по-голямо признаване за ролята на посолството и за носенето на вини, тоест, ти си признаваш: Аз съм виновен и мен ме навеждат, защото съм виновен, това е без да го говориш, без да го обясняваш и да го казваш. Така се разчита поведението на Борисов, ако има сглобка.

На втори план ние виждаме, че има лично спасяване от всички страни на лидери. Има очевидна непособност за добри политики. Очевидна липса на грижа към интереса на гражданите. Очевидна недобро финансово управление на системата. Всички смислени експерти го казват и предупреждават. Има очевиден начин за натискане на алтернативите. И то очевидно цензурата работи явно, тя не се крие.  Да кажем, в медиите не се пише писмено кой е забранен да бъде поканен, но се изговаря между колегите, това може, това не може. Кое е наредено, че може и кой е наредено, че не може да бъде канен. И като опозиционен анализатор, тоест не одобряващ това, което се случва, и като политици и алтернативи бъдещи, които вече имат активни политически действия на терен. Това е очевидно. Значи целта е да се усетят избирателите безсилни, за да се отдръпнат още повече и само твърдите ядра да решат всички възможни избори.

Партийни клиентели, фенове, могат да ги нарекат, защото те не са само клиентела. Те са и хора, които, работят с емоция, толкова силно привързани към политическата партия, толкова силно идентифициращи се с нея, че до изкривяване, свързано с възприятие на действителността. Готови са на агресия срещу другите, готови са да скочат да бранят своя отбор. Това се случва и с тези останали твърди в ПП-ДБ, те са много активни, те са готови веднага да ти скочат, да те обиждат за това, защото ти имаш различно мнение. Те са тежко тоталитарно мислещи, феновете по принцип. Не допускат друг вариант освен техния на мислене. Тоест, те са опасни за демокрацията, те са опасни за националната сигурност в този смисъл", добави Антоанета Христова.

Още по темата: общо новини по темата: 1553
29.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
07.04.2024 »
предишна страница [ 1/259 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Изграждане на Национална детска болница в София
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: