Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Проф. Антоанета Христова. Усещането вече е за твърде преиграна и недостойна политика
Автор: Цвети Тончева 14:51 / 15.03.2024Коментари (0)1105
©
Мисля, че нещата още не са твърдо и категорично решени. От гледна точка на политика, на политически процеси, ГЕРБ няма интерес да е в този формат. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" политическият психолог проф. Антоанета Христова. 

Според нея ГЕРБ в момента са по-голямата в сравнение с другата съставка ПП-ДБ. Те са структурирани отдавна, имат твърда избирателна група, която вече е оформена, имат структури по страната. И тези структури си работят, неефективни, но работят. Докато другите нямат и структури. На фона на тази липса на мрежа в страната, те разчитат на определена група мислещи като тях хора, които стават всеки ден все по-малко и по-малко.

"Тоест, сравнението между първата и втората група е в полза на ГЕРБ. Но не е в полза на голямото мнозинство, което е много повече от 50%, които не харесват никой, това не е в полза. Започвам с ГЕРБ, защото ГЕРБ в момента увеличава разстоянието до втория. Ние знаем, че втория има съмнение въобще как е станал втори при последните избори, говоря за ПП-ДБ. И в крайна сметка, все по-осезаемо структурите на ГЕРБ, които са съставени от хора, които мислеха, че са попаднали във вече развиваща се консервативна дясна формация, център-дясно, нали народна партия, бивши седесари от по-възрастните хора, даже има от тези, които са гласували за ГЕРБ. Мислейки, че попадат в една класически развиваща се в център-дясно политическа партия, разбраха, че в последния период са попаднали в една либерална левичарска партия, която ходи по гайдата на едни момченца, които критикува, прави всичко което те искат. 

По думите на Христова, тази картина се обясняваше пред избирателите на ГЕРБ с това, че Бойко Борисов е голям хитрец, голям майстор на политическите хватки и по този начин той ги занулява. И ние не разбираме от политика, а той разбира от много хитрия начин, умният начин на зануляване на партньора.

"Сега, колкото повече време минава, виждаме, че не просто партньорът не е занулен. Той е занулен откъм подкрепа. Но от към влияние, от към негативен ефект върху това, което се случва в България,  от към политики, които самите гербаджии не приемат и ръководството, и политиците в ГЕРБ не ги приемат. Даже днес отново имаме силна критика срещу начина, по който се разходват парите от ПП-ДБ. Силна критика, тоест, предупреждение за срив, предупреждение за опасност за България. И ти продължаваш да си там, и ти продължаваш да казваш “Мария Габриел, ако направи правителство добре. Ако не направи, в понеделник няма да връчи мандат". Е, не става така. Усещането вече е за твърде преиграна, много грозна, много неморална, много зависима, много недостойна политика. В която избирателя няма никакво значение, а още по-унизително е за членовете на ГЕРБ, които не одобряват ситуацията", добави Антоанета Христова.

Още по темата: общо новини по темата: 1553
29.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
07.04.2024 »
предишна страница [ 1/259 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: