Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Проф. Аргирова: След делта варианта идва нещо много по-сериозно
Автор: Екип Ruse24.bg 11:45 / 25.08.2021Коментари (5)1685
©
Трябва да ви кажа, че тази вълна няма да е толкова висока, колкото тези досега. Това заяви в ефира на Нова телевизия проф. Радка Аргирова.

"Имаме все пак едно население - децата, които не са пипани по отношение на ваксини и не са предпазени по никакъв начин, а сме пред началото на учебната година", каза тя. 

По думите това е нещото, на което трябва да се обърне специално внимание.

"Разнопосочните послания у нас са причина за създаването на голямо недоверие в новините от здравното министерство", каза тя и добави, че децата много добре понасят ваксините. 

"Препоръчвам децата между 12 и 16 години да се ваксинират, защото те могат да пренасят вируса в семейството си - на баби, дядовци и т.н.", добави тя.

"Мнението на научната общност е, че предпазването на антителата спрямо вируса, трае 6-8 месеца. Дори и човек да е ваксиниран, ако е минало това време, то той вече няма толкова антитела", каза тя.

По думите й при възрастните хора имунитетът изчезва по-бързо. 

Експертът подчерта, че околната среда на ваксинираните също е много важна. 

Според нея все още е рано за трета доза: "И какво, след 6 месеца четвърта доза ли? Защо забравяме, че има и клетъчен имунитет. Ако в момента антителата са с по-слаб титър, не трябва да забравяме, че клетъчният имунитет е този, който при среща с вируса, започва да прави ефективни антитела", обясни тя. 

По думите й няма достатъчно научни доказателства, че трябва да се прави трета игла.

"В момента навсякъде върви индийският вариант, след него ще върви Ламбда вариантът. Ние разделяме вариантите на вируса на такива, от които трябва да се безпокоим и такива, за които няма смисъл да мислим. Този Ламбда вариант може да ни притесни. Затова и го следим от близо", каза тя. 

По думите й болшинството от тестове го улавят. "Имаме предварителна подготовка и готовност за посрещане на този. Освен Ламбда вариантът се следят още 5 варианта на коронавируса, които се наблюдават, защото могат да станат опасни", каза тя и добави, че науката е предвидлива.

По думите й има шанс да има вариант, в който да има щам, от който ваксините не ни пазят.

Още по темата: общо новини по темата: 11867
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Danish parliament recently decided in Copenhagen that all Corona measures should be ended from October 1. There will therefore no longer be a mask requirement and the test regime will be abolished. The Danes will then no longer have to provide evidence of whether they are vaccinated or unvaccinated, or whether they have tested positive or negative. Датският парламент наскоро реши в Копенхаген, че всички мерки за короната трябва да бъдат прекратени от 1 октомври. Следователно вече няма да има изискване за маска и режимът на тестове ще бъде отменен. След това датчаните вече няма да трябва да предоставят доказателства дали са ваксинирани или неваксинирани, или дали са дали положителен или отрицателен тест.
-1
 
 
Айде и таз "професорка" се изсра.Взехте народа за балъци да ви *** майката.Сигурно след делта варианта идва тета варианта,след него уpsilon-варианта и така докато се изредят всичките букви от Гръцката азбука.А кво ще кажете за това,че ония ненормалници (които май ще се окаже,че са самите от СЗО) пръскат нарочно със самолетите,за да разпространяват тоя скапан вирус.За да се продават ваксините.Ето пресен случай отскоро:Бяха заловени 2 самолета пръскали с аерозол над Унгария.Ама за подобни подробности се мълчи.
-3
 
 
По-сериозното е за теб - парцел на "Орландовци"!
-3
 
 
Ама то само ли идва или го пускат отнякъде? Защо не знаехте и лекарството, което лекува, както знаете, кога ще е новата вълна и какъв нов вариант идва?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: