Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Проф. Чирков: Само секс и усмивки ще ни спасят в жегите
Автор: Екип Ruse24.bg 11:27 / 02.07.2019Коментари (0)738
©
"Само секс и усмивки ще ни спасят в жегите. Разбира се, чайчета, без кока-кола, кафета и газирани напитки. Освен това ядене преди 18 ч. и радост от движението, така че всяка ваша клетка да изпитва въпиеща потребност."

Това сподели проф. д-р Александър Чирков, най-известният български кардиохирург, баща на сърдечно-съдовата хирургия у нас, извършил първата трансплантация на сърце в целия Източен блок, включително и бившия СССР.

Според доктора всеки от нас, когато е в стрес, когато е сприхав, злобен и обладан от желание да мъсти, вдига кръвното, появяват му се сърдечни болести - всичко това било реакция на мозъка, че не го оставяме на спокойствие да си върши работата, за която е предназначен, а го товарим с толкова отвратителни качества, които са дело на дявола.

"Трябва повече да се усмихваме, да се храним бавно и най-вече да правим секс. Това е идеалната гимнастика - и за тялото, и за духа, нищо че е горещо", категоричен е Чирков.

Най-успелият ни кардиолог споделя, че за своите 81 години е изключително добре с потентността. "Въпреки че около мен се навъртат много хубавици, в живота ми има две жени - първата е българка, а втората германка, с която живея вече почти 50 години, и не съм изневерявал", обяснява докторът, чиято голяма любов си остава семейството.

"С Мариане имаме дъщеря и син. Алесандро работи в ЕК, а Кармен в Сената по образование в Хамбург. Не страдам, че не са станали лекари, никога не съм им влиял на избора. Радвам се много и на тримата си прекрасни внуци, с които ме дариха децата - Никол, Феликс и Сара.

Повече от три години Чирков пътува всеки месец от германския град Фрайбург, където живее с Мариане, до Варна. В морската ни столица той консултира и оперира пациенти, дошли от цяла България. Макар и създател и дългогодишен ръководител на болницата "Света Екатерина", проф. Чирков трябваше да я напусне на 18 юни 2005-а, когато бе скандално уволнен от тогавашния министър на здравеопазването проф. Гайдарски. Не крие, че още пази болката в сърцето вече 12-а година, съобщава "България Днес".

"Става дума за принципи! Не мисля, че е нормално да изградиш нещо от нулата и да ти го вземат. Все едно да ти отнемат детето", споделял е неведнъж той. В момента докторът работи по изграждането на модерна болница в морския град. Но нещата около нея засега са доста трудни.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мартенски музикални дни 2024
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
Строежът на АМ "Хемус"
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: