Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Проф. Иванов: Всеки българин плаща по 50 лв. месечно за циганския етнос
Автор: Екип Ruse24.bg 09:42 / 16.10.2014Коментари (9)2225
© Ruse24.bg
- Проф. Иванов, според данни на Евростат най-много млади хора под 15-годишна възраст у нас има в градовете Сливен и Бургас. Как ще коментирате тези данни?

- През миналата година от общо 257 български града само 35 са увеличили населението си. В Бургаска област има 20 града, а 11 от тях са с увеличено население - Ахелой, Поморие, Обзор, Несебър, Царево и други, тоест това е една трета от общия брой. Според мен причината за това е, че Бургас е фаворизиран от централната власт град. От друга страна там се развива туризмът и много млади хора от вътрешността на страната се заселват в този регион, за да търсят препитание.

За Сливен нещата са ясни. Там преобладава циганското население, сред което повечето от новородените деца са се превърнали във ваучер за социална помощ. Според данни на Националния статистически институт 60 процента от циганките, навършили 45-годишна възраст, имат 5 и повече деца. Има и такива с по 10, дори с 25 деца. Всяка година България плаща 4 млрд. лева за издръжка на циганския етнос. Всеки българин - от бебето до възрастния старец, плаща по 50 лева месечно за циганския етнос.

- Според данните на Евростат Габрово и Видин са най-застаряващите български градове. Така ли е и според наблюденията на Центъра за демографска политика, чийто заместник-председател сте?

- Нямам обяснение защо е посочено, че Габрово е със застаряващо население. Той е традиционно български град, заедно с Трявна и Велико Търново. За Видин има обяснение. Там намаляването на населението е ужасяващо, смъртността е 30 процента и след години в този град няма да има хора.

- Коя е най-общо казано причината за тези демографски деформации?

- Всичко като промишленост и поминък беше ограбено, нарязано за скрап и превърнато в милиони на тези фаворити на властта, които управляват 25 години България и я превърнаха в най-бедната, най-нещастната и най-изчезващата държава в света.

Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
В България сега е по-добре да си циганин!Никакви грижи и в същото време мразят държавата,и нас Българите.Управници и политици-мамицата ВИ!
0
 
 
Не ги изклютчвам от гивота,но никога няма да им плахтам сметките!!!!!
+4
 
 
и аз като дядо хаджи смятам,че има решение,но нямаме политици да го вземат,защото им трябват платени гласове,а те най-лесно се взимат от циганите,те са продажни по природа,иначе помощи най-много до три деца и минимум основно образование и на двамата родители.
+7
 
 
Смятам,че има решение за намаляване на прираста само на циганите-може би е крайно време да се дават помощи за отглеждане на деца до третото дете вкл.Тия които искат да имат по-вече деца да си плюят на ръцете и да си ги гледат така както баба ми на времето е отгледала 7 живи деца без някой да и дава детски добавки.Иначе след 50 години ми е струва чеБългария трябва да си сменя името.
+7
 
 
Не може да бъде вярно. Сумата е нереално ниска - опасявам се, че е минимум двойна на глава от населението, а и има много други разходи като възстановяване на щети, издръжка на затворници и т.н. Далеч не са само социалните помощи.
Aнонимен
на 16.10.2014 г.
+4
 
 
Ние сами като държава предизвикахме и създадахме условия за циганите или както ги наричат ромите, да бъдат щастливи.Всички са усмихнати и закръглени, по лицата им няма и сянка на загриженост. Махалите са развъдник на пазарна икономика, инкубатор на престъпност и детероден бизнес със самотни майки на 13 г.Но както ни учат другарите от ЕС трябва да ги интегрираме, да им плащаме сметките, защото дон Цеци каза, ще ви излезат на улиците 3 мил. озверели мангали до 20-30 г.Важно обаче е да изправим краставиците, розовите домати да станат червени, кокошките да имат терен за свободно отглеждане и да не колим прасетата, а забравих, добре е българчетата да свикнат да битуват без газ, без АЕЦ на принципа на фотосинтезата за да си отглеждат депутатите.....
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: