Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Проф. Кантарджиев: Бях в центъра на огъня
Автор: Екип Ruse24.bg 12:16 / 11.03.2022Коментари (0)760
©
Този сезон на "България търси талант" поднесе голяма изненада, защото към звездното жури се присъедини не кой да е, а проф. Тодор Кантарджиев. И ако в началото е имало някой по-скептично настроен пред малкия екран относно неговата роля в екипа, след няколко издания на формата, вече е ясно, че той пасва идеално.

Проф. Тодор Кантарджиев е човекът, който внесе спокойствие и разреждаше, доколкото е възможно, напрежението, още в първите месеци на пандемията. Дори успяваше да усмихне мнозина пред малките екрани, въпреки динамичното развитие на опасния вирус.

Прави го и сега, но вече с далеч по-отпусната душа, вдъхновен от видяното от талантите на сцената на "България търси талант".

Ето какво казва той в интервю за "Блиц".

- Проф. Кантарджиев, ето, че вече направихте първите си стъпки в шоубизнеса! Каква е емоцията да сте част от журито в "България търси талант“?

- Това е едно разнообразие за мен. За първи път се запознавам с такива хора и мога да ви кажа, че направо заживях в един друг свят, в колектив с хора, които до момента съм гледал само в театри, филми и от малкия екран. А сега общуването с тях ми е много интересно.

Голямото разнообразие при кандидатите, които се явяват в предаването, също е сериозно предизвикателство, защото ние, като жури, трябва да направим така, че в следващите кръгове да стигнат наистина достойни кандидати, тъй като между много добрите изпълнения имаше и такива, които не бяха за голямата сцена.

- Вие сте душата на компанията в журито и това не е само мое мнение. Стремите ли се умишлено да сте по-забавен, по-разчупен в поведението или това ви идва по естествен начин?

- О, не знам дали съм душата на компанията. Не мисля, макар да ми е много интересно да съм част от формата. Стремя се, когато контактувам със зрителя, той да научава нещо интересно, а не само да му е забавно.

Всъщност с поведението си в масмедиите, винаги съм искал да кажа нещо, което би предизвикало нормалния човек да си каже: "иии, как не съм го знаел“ или "еййй, това го чувам за първи път“. Старая се да се държа така, че човек да има какво да научи, да му бъде интересно.

- Преди две години, когато пандемията стана факт, вие бяхте човекът, който съумя по много човешки начин и не стресиращо да поднася иначе много стресираща информация на хората… Вярвам, че не ви е било никак лесно?!

- Така е, но това, според мен, е най-важното. Когато говориш сериозни и опасни неща, не трябва да допускаш дългата сянка на незнанието и недоверието да стане център, защото тази сянка се нарича страх в обществото. Това не трябва да се допуска! Трябва да се казват така нещата, че да стигнат адекватно до добронамерения човек.

Въпреки че в нашето общество, особено с политически създадените настроения към корона вируса, ситуацията бе такава, че ние трябваше да бъдем много, много внимателни.

Още на 26 февруари 2020 г., когато ме назначиха в щаба, знаех, че нещата ще бъдат много трудни. Мислех, че в следващите месеци, а то се оказаха години, ситуацията няма да бъде никак добра. Но мисля, че си свършихме работата тогава, когато тя трябваше да бъде свършена.

- Към днешна дата Ковид-19 продължава да съществува, но говоренето за него намаля осезаемо и вече не е онзи фокус. Център сега са военните действия в Украйна… Но как преценявате вие тази ситуация и развоя й, предвид че сте били в центъра на огъня, както се казва?

- Да, действително бях в центъра на огъня, добро сравнение. Ковид пандемията доста промени пластовете и настроенията в нашето общество. Отношението към мерките и към научно доказаните факти, беше на приливи и на отливи.

При всяко намаляване на броя на случаите, бяхме критикувани за мерките, но при всяко увеличаване на броя на смъртните случаи, а и на заболелите – когато нещата стигнаха до всяко едно семейство, до ситуация, в която в България да няма човек, чийто близък роднина или приятел, си е отишъл от този вирус, вече мисля, че отношението стана по-трезво.

- Предполагам, че го казвате и от първо лице единствено число, защото освен специалист, на първо място сте човек? Вероятно и много ви е коствало всичко това, през което минахте заради пандемията…

- О, разбира се. Коства много – и вътрешно напрежение, и притеснения. Все пак, хора сме. Но когато ситуацията е отговорна, трябва да бъде посрещана от отговорни хора. Учудващо е как нашето общество масово не цени хората, които наистина са отговорни и загрижени за здравето.

Още по темата: общо новини по темата: 2863
04.10.2022 »
24.09.2022 »
14.08.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
11.07.2022 »
предишна страница [ 1/478 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
Двойно убийство в Пловдив!
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: