Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Проф. Кантарджиев сподели за най-голямата промяна в живота му
Автор: Екип Ruse24.bg 16:26 / 09.05.2021Коментари (0)950
©
"Пред Националния център има опашки. Всеки носи в тоалетна хартия кърлеж, защото някой им е казал колко е важно да се изследва кърлежът. Който е ухапан в градска среда е необходимо да изпие доксициклин", съветва проф. Кантарджиев.   

Той е на мнение, че хората в България обичат да се струпват там, където има и други. "Българинът обича опашките още от едно време. И гражданите като минат пред Националния център и се интересуват какво се случва. И като разберат, че хората са се наредили да изследват кърлежи, те почват да се питат какво да правят, като нямат кърлеж, за да могат да се наредят. И от опашката им казват да отидат отсреща в градинката, да се сдобият с кърлеж и да се върнат на опашката", с чувство за хумор професорът обяснява тълпата от хора пред Националния център след нашествието на кърлежите.

"Гледането на кърлежи в Националния център не е от огромно значение. Ако има борелия трябва да се види дали е заразил човека", допълни той в сутрешния блок на Нова телевизия. 

Проф. Кантарджиев подчерта, че последната година за едно е доста по-интензивна в сравнение с минали. Той се занимава с контрола на инфекции и покрай коронавируса му се отвори допълнителна работа. 

В световен мащаб се появиха нови методи за изследване на Ковид-19, а проф. Кантарджиев обясни, че одобрява някои от тях. "Близалките за деца са много добра идея, по-лесно е от бъркането в гърлото, защото е болезнено. Критиците щяха да ни съсипят, ако бяхме въвели тези метода. Привърженик съм и на ваксинирането в колата, както и на бързите тестове. Харесва ми и идеята на тази камера, в която влизаш и крещиш, пееш, за да се види дали си заразен с Ковид-19. Да разберат някои хора, че силното говорене и викане води до зараза и затова са важни маските", гласи коментара му по повод нови световни метода. 

"Много българи ще се върнат от чужбина, където има притеснителни варианти на коронавирус. Нека не се събират веднага с други хора, да имат едно наум, че в тях може да има тези варианти на вируса". 

"Най-хубавото на изминалата година  е, че станах дядо. Заслужава си да доживееш този момент и да станеш дядо. Ще го уча на спорт. Той е важен, особено за младите хора. С мои приятели тренирахме джудо интензивно. Запалих се след казармата, като започнах да следвам. Спортът е важен за психиката, за здравето и самочувствието. Привърженик съм на индивидуалните спортове. Моят спаринг партньор е проф. Свинаров. 

Баща ми искаше да ходя във военно училище, но аз предпочетох медицината. Татко беше лекар, на съпругата ми родителите, моята съпруга беше, синът ми също. Явно е в нашето ДНК", категоричен е професорът.

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2023/24
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: