Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Проф. Константинов: Съветвам Кирил Петков и Асен Василев да спрат да лъжат
Автор: Екип Ruse24.bg 11:49 / 07.09.2021Коментари (0)859
©
Ще има ли избори 2 в 1? Каква е конфигурацията на силите и ще има ли пренареждане? На какво се дължи напрежението между Бойко Борисов и Румен Радев в деня на Съединението? Тези теми коментираха в ефира на "Здравей, България" журналистът Иван Гарелов и математикът Михаил Константинов.

"Преди доста години руският писател Александър Солженицин каза, че трябва да спрем да живеем в лъжа. Това, което се случва напоследък, е, че българското общество затъна в големи лъжи. Като за начало да престанем да лъжем. Сигурното, когато двама души говорят противоположни неща, е , че или единият лъже, или другият лъже, или лъжат и двамата", смята Константинов.

"Не виждам нищо сериозно в тази работа. Тъй като няма повод за намеса на прокурор. Оттам нататък другото са фрази, начало на един разпад в някои от партиите, които не успяха. Това е тема, която ще продължим", коментира Гарелов.

За нов политически субект на Кирил Петков и Асен Василев

"Препоръчвам на двете водещи лица в тази несъществуваща още партия да не лъжат, за да имат успех. Преди известно време единият от тях каза, че документът му е в Букурещ. Оказа се, че това не е документът, който той иска, а удостоверение, че молбата му е постъпила. Или той лъже, или канадското външно министерство", коментира Константинов и изрази съмнение лъжата да е изречена от последните.

"След тези нови избори трябва да има правителство. Вече няма накъде, само надолу. За да се разчупи тази вражда, която се натрупва между отделните партии, очаквам да започнат процеси в самите партии. Във всички случаи трябва да има прегрупиране, иначе няма как да стане. Последният фактор са новите партии. Вероятно в следващия парламент ще влезе и "Възраждане". Що се отнася до новия политически субект – аз съм малко скептичен. Много по американски се държат тия двамата. Много самореклама си правят. Може би намеренията им са съвсем добри и може би са искрени, но толкова хвалби сами за себе си, това не е прието в нашия манталитет. Българите по принцип трудно се доверяват, какво остава за някой, който се бие в гърдите, а зад гърба си има 2-3 месеца в политиката", заяви журналистът.

Според него свършеното от Кирил Петков и Асен Василев за времето им като служебни министри не е достатъчно, за да спечелят достатъчно гласове.

За избори 2 в 1

"На Борисов му повдигнаха няколко удобни топки. Той е политическо животно и няма да пропусне да ги забие. Има нещо, за което малко се говори и може да е една нова катастрофа. Не знам защо никой не говори, че на 11 юли гласуваха 600 000 души по-малко от предишните избори през април. При положение, че на 4 април имаше много повече инфектирани. Това не беше страх от пандемията. Ако този процес продължи, можем да паднем под 2 млн. гласували. Когото и да изберем с толкова гласували, той ще има нулева легитимност", прогнозира математикът.

Според него причината за по-малкото подадени бюлетини през юли се крие в машинното гласуване. Константинов прогнозира, че ако сегашните избори са 2 в 1, гласувалите ще са още по-малко именно поради тази причина.

"ГЕРБ закъснява с някои вътрешни промени. До този момент той с половин уста каза, че няма да е министър-председател, но е на позиция, от която общо взето той ръководи всичко. Вярно е, че му бяха дадено доста добри шансове, но виждам друга тенденция. Ако ГЕРБ иска със сигурност бъдеще и в коалиция, то те трябва по-ясно да се разделят с Борисов. В последните дни обаче забелязвам, че апетитът му нараства. Нищо чудно да се кандидатира за президент. Те вече загубиха време да лансират нова фигура. Но с кандидатура на Борисов, ще наследят и негативите му", смята Гарелов.

Още по темата: общо новини по темата: 2611
11.10.2022 »
08.06.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/436 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: