Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
–усе
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
ѕроф.  остов: –азочарован съм от ген. ћутафчийски
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 13:35 / 27.07.2020 оментари (20)412
©
Ѕил съм подчинен на ген. ћутафчийски. Ќе бих седнал да пи€ чаша вино на маса с него. ƒобре подбирам при€телите си и хората, с които работ€ и контактувам. –азочарован съм от него заради начина по който той ме изслушваше, за начина по който контактувахме с него, за начина по който протичаха разговорите, които се превръщаха в академични конфликти.

“ова за€ви в студиото на "120 минути" проф.  оста  остов, специалист по белодробни болести.

Ќашето основно противоречие бе не на лична основа, а на принципна основа - за академични€ живот във ¬ћј, за начина по който се обсъждат академичните проблеми в академични€ съвет, за начина по който се третират колегите в академичен аспект, в начина по който се гледа на колега, който е почтен и иска да върви академични€ живот по принципите, за които той е създаден и за които е жив€л 35 години съществуване на ¬ћј, допълни той.

ѕрофесорът коментира и протестите: "Ќевежеството е сила и е част от трите постулата на ≈рик Ѕлеър за злоупотребите с власт: "¬ойната е мир. —вободата е робство. Ќевежеството е сила." ¬земам повод от тези три постулата, за да кажа, че тези млади хора ги трансформират, дефинират по друг начин. ўе се борим с мирни средства, ще бъдем роби на свободата и ще бъдем силни срещу невежеството", категоричен е той.

"ќказва се, за мо€ гол€ма и при€тна изненада, че расте едно поколение, което има друго отношение към демократичните ценности. ¬иждам едно лице на протеста, което не съм виждал досега - едно младо, одухотворено, чисто, б€ло лице - б€ло, защото олицетвор€ва всички цветове, лице, което не е свързано с партийни цветове. “ова, като че ли за първи път се случва. Ћице, което не позвол€ва да го овладе€т, да го об€зд€т политически сили. Ћице, което дава друг ход на протеста. «а първи път се случва на този протест да бъде воден от млади хора, от хора, които декларират политическа независимост, които не жела€т други да го ръковод€т, които свързват искани€та си за оставка с искани€ за оставка и на главни€ прокурор. «а първи път протестиращите обвързват сво€ протест с един вопъл срещу правосъдието", за€ви проф.  остов.

ѕо отношение на справ€нето с кризата с COVID-19 той каза: "»де€та за ћедицински€ съвет беше предложена от мен. ƒокато пътувах към ћинистерски съвет в мен се породи иде€та да създадем този ћедицински съвет. –азочарованието последва от това, че моите очаквани€ б€ха, че премиерът ще види в нашето създаване, една възможност да разграничи онова, което тр€бва да прави Ќационални€т оперативен щаб, и това, което би било полезно за обществото да прави ћедицински€т експертен съвет. јз исках ћедицински€т експертен съвет да се занимава изц€ло с медицинските въпроси. «а съжаление обаче моите очаквани€, че ние ще се заемем именно с диагнозата и лечението и н€ма да смесваме функциите си с щаба, н€ма да се противопостав€ме, не се сбъднаха."

“ой сподели и как се е доближил и изл€зъл до и от политиката: ¬ момента, в който усетих че мога да встъп€ в политика или въвлека експертини€ съвет в политиката. ≈кспертът ако стъпва тр€бва да е коректив, да покаже пътека, път и моментално тр€бва са излиза след това, за да останат себе си в сво€та почтеност. ѕолитиката не е функци€ на морала. ¬ момента, в който усетих, че може да има провокаци€, да бъдем употребени не като експерти, а да бъдем въвлечени в политическа игра, да станем зависими, изл€зох от този съвет, об€сни професорът.

≈сента ще е тежка ако протестите продължат. “ова ще е добра основа за разпространение и инфектиране много хора, завърши той.
ќще по темата: общо новини по темата: 5683
19.01.2021 »
19.01.2021 »
19.01.2021 »
19.01.2021 »
19.01.2021 »
19.01.2021 »
предишна страница [ 1/948 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
-1
 
 
ѕроф.  остов е най-добри€ белодробен специалист в Ѕългари€. „овек с тези постижени€ не му тр€бва политика. явно много си мисл€т, че политиката е всичко, но уважението на хората към експертна е по-висше. » всеки доказан и уважаван експерт има право да изкаже мнение. ƒа не забрав€ме, че промените започнаха от хората с глави на раменете си а не от невежи и страхливци.
+3
 
 
—амо като сравниш излъчването на двамата, можеш да разбереш какви са отвътре. —ухара отд€сно гледа доста злобно...
+3
 
 
ѕоредното болшевишко мекере злобеещо срещу кадърните и можещите! 100% съм сигурен, че е
0
 
 
„овек ви казва истината и корупци€та навс€къде.Ќо уви това не е за овце и тулупи а за млади и можещи хора.ѕодкрепете тези хора не професорите и тиквите.
+3
 
 
ѕоредни€ завистлив,суетен академичен сухар ,който го е €д,че ћутафчийски е известен а той не.
0
 
 
∆алко но много хора се вземат за велики
-1
 
 
“ихо бре!  акво тука в коментарите го оплювате. Ќе гледате ли че човека се мъче да пробие в политиката. ;)
0
 
 
 ј Џ¬ ѕ–ќ‘≈—ќ– ≈ “ќ«… √Ћ”ѕј   ќ—“ќ¬.Ќ» ќ… Ќ≈ “≈  јЌ» Ќј  ј‘≈,«јўќ“ќ —» ћЌќ√ќ ќ“¬–ј“»“≈Ћ≈Ќ.— Џ—ј… —» ƒ»ѕЋќћј“ј » я ’¬Џ–Ћ» “јћ  Џƒ≈“ќ Ќ» ќ… Ќяћј ƒј я ¬»∆ƒј.“ќ«… «ЋќЅ≈Ќ ѕќ√Ћ≈ƒ  ќ…“ќ »ћјЎ Ќ≈ «Ќјћ  ј  —» —“јЌјЋ ѕ–ќ‘....–-.√≈Ќ.ћ”“ј‘„»…— » ≈ ћЌќ√ќ √ќ“»Ќ.
+3
 
 
ѕротеста воден от Ѕабик€н и ’ристо »ванов, това ли е лицето на младите хора?рЯШГ
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« януари 2021 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
јктуални теми
√рипна епидеми€ обхвана страната
23-годишна жена е застрел€на в —офи€
»збори за президент на —јў 2020 г.
«има 2020/2021 г.
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в –усе и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: