Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Проф. Витанов: Тотален локдаун и нулева корупция - йок
Автор: Екип Ruse24.bg 09:51 / 06.12.2021Коментари (0)648
©
Обширна прогноза за ситуацията с коронавируса у нас на проф. Витанов на стената му във фейбук.

Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 06 декември 2021 г.

Тази информация е за хората, които искат да знаят какво очаквам, че ще се случи с пандeмията в близките дни.

Информацията е основана но изчисленията, които излизат от компютрите. Знаете, че съм откровен с вас. Пиша ви и доброто и лошото. За де сте информирани и да можете да се предпазвате от опасностите, свързани с пандемията.



Забранено за четене от хейтъри. Може да им причини психически разстройства. Не го четете това, че после ще има да ревете и виете. Четете си юнаците, които ви баламосват с блажни теорийки, които оправдават действията ви. И си живейте спокойно.

И днес ще има малко весело, но накрая. Батаците из българския политически и социален живат са ви ясни. Човек не може само да се ядосва. Трябва да може да гледа и с хумор на тях, че по-лесно се преживяват.

Следва анализът на ситуацията.

1. Базовото репродуктивно число днес е 0.970 - близо е до 1. Но все още е под 1 - отлепихме от 0.999 в посока надолу. Развитието е според очакванията, а те са за бавно свиване на обхвата на заразата. Виждате, че броят на активните случаи продължава да намалява, но много бавно. Очакванията бяха бавно да паднем под 100 000 активни случая и това ще се случи. но, разтоварването на здлравната система е бавно и тя няма да може да се разтовари достатъчно до края на годината. Какво означава да се разтовари достатъчно. Добре, че оня в небесата е наш човек и няма да ни стовари Омикрона да ни създаде проблеми през месец декември. Така, че базовата прогноза е - продължаване на техническото и кадровото претоварване на здравната система.

2. Смъртността

Да нагледаме капана на Тамерлан.

Починали октомври - декември при вълната миналата година по това време - 6751

починали 1-ви октомври 2021 - 20 968

починали до днешна дата - 28 852

починали от 1-ви октомври насам за тази вълна - 7884

Превишение на починалите от миналата вълна - 116, 7% (а декември едва почва).

Значи, дотук при тази върна са починали 16.7% повече хора отколкото при съответната вълна миналата година. Пак да пиша - ако ваксинацията беше достатъчно обхватна, починалите щяха да са много по-малко. Статистиката от страни с висока степен на ваксинация е такава. Това са факти.

НЕ ВИ КАРАМ ДА СЕ ВАКСИНИРАТЕ НАСИЛА. Как беше - всеки сам си преценя, обаче всеки сам си носи последствията.

Ако щете се ваксинирайте. Ваша си работа. Не е задължително. Системата на Витанов е проста - взимате си решенията сами, носите си последствията сами.

3. Картата на риска съгласно плана на министерството на здравеопазването. Имаме нов кандидат за излизане от ниво 3 и отиване на ниво 2 - Шумен. Виждате, че броят на областите, които са на ниво 4 продължава да намалява. Добрата новина е, че и София - град е кандидат за отиване на ниво 3. Ситуацията бавно се подобрява и очакванията са това да продължи.

4. Прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост - развитието тук потвържава изводите от предната карта.

При Хасково и Благоевград имаме подобрение, там цветът вече не е тъмночервен. Наблюдаваме София - град и София - област. И там очакванията са цветът полека да стане по светлочервен. Знаете, какво е контролното число. Броят на новите случаи трябва да падне под 2000 на ден и да се задържи стабилно там. Тогава дифузното разпространение ще угасне и ще имаме спокойни коледни и новогодишни празници.

Заплаха за този благоприятен вариант, който в меминта е устойчив: идиотии, свързани с масови събирания заради студентския празник, пробив в спазването на мерките в училищата и масивно донасяне на Омикрон варианта на вируса от завръщащите се за празниците гурбетчии. Вероятността за тези ексцесии обаче не е голяма.

5. Картата на риска съгласно нашата методология. Тук

има положително развитие. Виолетовото намалява, но все още е доста много. Това трябва да ни показва, че благоприятния сценарий си върши работата, но има нужда от нашата подкрепа, за да продължи да си я върши и да намалява обхвата на виолетовата зона.

6. Омикрон варианта на вируса - индикаторите казват, че още го няма в България или ако го има, е дълбоко скрит под доминацията на делта варианта. Системата за ранно предупреждение на Витанов не го засича. Няма де се плашите - няма го Омикрона в България.



Знаете какве прогнозата - ако не го пуснем в страната до Никулден, тоест и днес, няма да може да стане доминантен до края на годината. С други думи, няма да имаме неприятности с него до празниците. Никулден иде, Омикронът го няма.



За догодина - нека другите си правят прогнозите, нека другите ви плашат. Каквото имам да казвам още по Омикрон варианта - ще го кажа в началото на следващата година.

7. Тотален локдаун до края на годината - ЙОК. Засега вървим по благоприятния вариант. Ако не сме идиоти и не го дестабилизираме, това ще ни донесе спокойна Коледа и спокойни новогодишни празници. Сметките показват, че не се очаква да сме идиоти, тоест с голяма вероятност няма да си причиним големи неприятности за празниците.

8. Сега веселата част. Да отбележа - веселата част не е за пандемията, а за ситуацията в страната. Знаете, че се занимавам с математическа социална динамика. И за де не ви говоря със скучни формули, използвам някои весели закони, за да ви обясня какво излиза от сметките. От някое време сме на закона на Мърфи и неговите следствия.

Днес ще поговорим за следствието


Ако отстраните пет причини за неприятности, винаги ще се намери шеста.

Прилагаме го това към бодрите намерения за изкореняване на корупцията и за постигане на нулева корупция. Ако изкорените пет причини за корупция винаги ще се намери шеста. Ако изкорените пет милиона причини за корупция, винаги ще се намери пет милионна и първа причина. Тоест, реализмът ни казва, че корупцията няма да може да бъде изкоренена. В мой стил: нулева корупция - ЙОК. Тя ще се поскрие, поскрие и ще почне да расте веднага щом усети неопитността н управляващите. Това е положението.

9. Пиша си пак (нали знаете теорията на Витанов за 12-те повторения и 75-те %, а то броят на повторенията щесе навърти на Никулден, тъй че утре този текст ще е друг): Както виждате, засега нещата са добре, благоприятния сценарий е устойчив. Но виждате и какво става из Европа. Законът на Мърфи действа. Затова - профилактично - вършете си работата, живейте си живота, но се пазете. Спазвайте три шарана дистанция (ако сте забравили колко е дълъг един хубав шаран, Никулден иде, погледнете в магазина) стойте далеч от места на масови събирания. Като се приберете в къщи, измийте си добре ръцете. Ей такива, елементарни неща.

Който иска, може и да се ваксинира (АМА НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО).

Това е за днес. Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля.

Още по темата: общо новини по темата: 11867
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: