Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Прогнозират много дъжд и рязко захлаждане през май
Автор: Екип Ruse24.bg 12:50 / 24.04.2018Коментари (0)1457
© Ruse24.bg
Дъждове и рязко захлаждане ни очакват след априлското лято, на което се наслаждаваме в момента. Времето се разваля в началото на следващия месец, като най-много ще са дъждовете в почивните дни покрай Гергьовден. За Деня на победата и на Европа - 9 май, пък значително ще застудее и максималните температури ще са едва 8 градуса. Такава е месечната прогноза за времето в България на gismeteo.ru, пише в ."Телеграф". До края на този месец обаче синоптиците вещаят слънчево и топло време. Такова обещават и от Националния институти по метеорология и хидрология към БАН. Температурите в следващите дни ще се задържат между 25 и 30 градуса. 

Слабо понижаване ни очаква през уикенда. Въпреки това живакът ще се движи между 23 и 28 градуса в цялата страна. Ясното време обаче няма да ни радва през целия ден. Възможни са краткотрайни валежи в следобедните часове през цялата седмица. Дъждът ще поизмокри първо планинските райони, но след това ще се придвижи из цялата страна.  Малко повече от него можем да очакваме в петък. В края на седмицата и следващия понеделник вероятността за валежи е все по-малка. Температурите обаче ще се запазят с 2-3 градуса по-ниски. Макар и леко нестабилно, времето ще продължи да бъде почти лятно до края на месеца, без да ни подготвя за големи изненади. Промяната обаче настъпва през май.

Макар официалната прогноза на НИМХ още да не е готова, чуждестранните институти прогнозират дъждове още за Деня на победата. След това превалявания ще има покрай Гергьовден. Като цяло май ще е по-хладен, с повече валежи. След застудяването на 9 май температурите ще тръгнат леко нагоре, но пак ще са по-ниски от тези, на които ще се радваме в настоящата седмица.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: