Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Прокуратурата иска внучката на убитата Виолета Донева обратно в ареста
Автор: Петър Дучев 12:02 / 04.06.2024Коментари (0)910
© Фокус
Софийска градска прокуратура (СГП) протестира определението на Софийски градски съд (СГС) от 03.06.2024 г., с което на Ивет Стайкова, обвинена за убийството на Виолета Донева, е изменена мярката за неотклонение от задържане под стража в домашен арест.

Ивет Стайкова е обвинена в умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за пострадалата начин и с особена жестокост (чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и 3, вр. чл. 115 от НК). Според обвинителния акт вечерта на 19.10.2022 г. обвиняемата взела кухненски нож с дължина на острието 12 см. и нанесла 54 прободно-порезни рани в областта на главата и тялото на пострадалата, 6 от които засегнали жизнено важни органи. През това време пострадалата била в съзнание и изпитвала болка и страдание при всеки удар. Нараняванията довели до остра кръвозагуба, в резултат на което настъпила смъртта на Виолета Донева.

СГП споделя доводите на съда, че е налице и към настоящия момент основателно предположение, че подсъдимата е извършила престъплението. Според наблюдаващия прокурор съдът неправилно е счел, че е налице занижен интензитет на опасността подсъдимата да се укрие или да извърши престъпление. Престъплението, за което е обвинена Ивет Стайкова предвижда най-тежките наказания, а именно лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

От всички доказателствени материали безспорно е установено въздействието от приема на наркотични вещества върху психиката и поведението на подсъдимата.

С наложената мярка за неотклонение домашен арест е ограничено свободното придвижване на Ивет Стайкова, но не и посещението на трети лица на адреса, които биха могли да я снабдят с наркотични вещества, с което опасността от извършване на престъпление става не хипотетична, а реална. Опасността от укриване самостоятелно се обуславя от тежестта и строгостта на предвиденото в закона наказание.

С тези доводи СГП е внесла протест в Софийски апелативен съд (САС) с искане за проверка и отмяна на определението, с което е изменена мярката на И. С. от задържане под стража в домашен арест

Още по темата: общо новини по темата: 21
03.06.2024 »
03.06.2024 »
02.05.2024 »
11.12.2023 »
06.12.2023 »
13.11.2023 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: