Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Прокуратурата поема случая с "прането" на 900 000 евро, пратени от Швейцария към Варна
Автор: Пламена Николова 17:13 / 29.01.2020Коментари (0)693
©
Под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна е била проведена специализирана операция на икономическа полиция и отдел "Разследване“ в ОД на МВР вчера. Извършени са били действия по разследването по досъдебно производство, образувано през август 2019 г., при което са установени лица, съпричастни към схема за пране на пари, предмет на разследването на досъдебното производство от компетентността на Окръжната прокуратура във Варна, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Организаторът на схемата Чавдар П. и Теодор К., който също има отношение към делото за пране на пари, са в затвора, където изтърпяват влезли в сила присъди за данъчни и документни престъпления.

Разследването започва, след като по сметка на фирма със седалище Варна са били преведени 900 000 евро от Швейцария след извършване на престъпление. След превода на сумата тя била превеждана на различни дружества и физически лица, наети специално за целта – да получат част от тези пари. Претърсванията на десет адреса във Варна, Аксаково и Полски Тръмбеш вчера са част от комплексните действия на разследващите и прокуратурата за доказване на престъплението  по член 253 от Наказателния кодекс.

Организаторът на схемата Чавдар П. е бил издирван с червена бюлетина на Интерпол по искане на Окръжната прокуратура във Варна. След като е установен и задържан прокуратурата е поискала задържането му под стража. С определение на Варненския окръжен съд му е взета най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража. При обжалване на мярката за неотклонение "Задържане под стража“ на по-късен етап Апелативният съд я изменя в домашен арест. Обвиняемият се укрива. След повторното му издирване през ноември миналата година той приведен в затвора да изтърпи влязла в сила присъда. Установено е, че се е укривал на друг варненски адрес.

Продължава работата по досъдебното производство за пране на пари.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: