Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Прокуратурата ще изиска от МВР информация за хората в списъка, предоставен от премиера
Автор: Екип Ruse24.bg 15:34 / 09.02.2022Коментари (1)684
©
Прокуратурата ще изиска от Министерство на вътрешните работи и от другите правоохранителни органи и служби за сигурност, част от изпълнителната власт, пълна информация за хората, посочени в списъка от министър-председателя Кирил Петков, както и за това дали и какви действия са предприели съгласно законовите им правомощия. Това съобщиха от Прокуратурата след разпита на премиера.

Прокуратурата на Република България напомня, че по реда на чл. 198 НПК и при спазване презумцията за невиновност, българската общественост е била своевременно информирана относно предприеманите действия по разследвания, касаещи част от посочените от министър-председателя лица. Същото може бъде проверено на официалния сайт на Прокуратурата на Република България.

Днес министър-председателят Кирил Петков се яви във Върховна касационна прокуратура и отговори на въпроси на наблюдаващите прокурори, в хода на проверка относно списък с имена на лица, евентуални извършители на икономически и криминални престъпления. На същото основание вчера сведения са били снети и от главния прокурор Иван Гешев.

Министър-председателят предостави на наблюдаващите прокурори медийни публикации, свързани с 19 лица, за които твърди, че вероятно са извършили криминални и икономически престъпления.

Според прокуратурата той не е изнесъл други данни, предоставени му от органите на изпълнителната власт, които служебно следва да упражняват законово установените им задължения по разкриване на престъпления, за което да уведомят прокуратурата. Същата, съгласно чл. 127 от Конституцията, следи за спазване на законността, като e единствено компетентна да привлича към наказателна отговорност лица, извършили престъпление и да поддържа обвинението по наказателни дела от общ характер.

Прокуратурата адмирира изразеното желание от страна на министър-председателя Кирил Петков за взаимодействие между съдебна и изпълнителната власт, в частност МВР, с цел борба с престъпността и повече справедливост, каквито са очакванията на българското общество.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И да иска и да не иска, няма как да излязат сухи от тая елементарно глупава постановка. От МВР ще им дадат поредните кьорфишеци от Гугъл, които няма да издържат в никой нормален съд по света, прокуратурата няма как да повдигне обвинения с подобен тип информация и после Кирчо и Радев в един глас ще надуят вой до небесата как прокуратурата видиш ли не си върши работата и разпъва чадър над 19-те разбойника. Хайде на бас, че така ще стане.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Наводнения 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: