Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Прокуратурата във Варна поема разследването на зверското убийство на германец в Добрич
Автор: Пламена Николова 12:17 / 27.10.2021Коментари (0)356
© Pronewsdobrich
Апелативната прокуратура във Варна, по предложение на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура - Добрич, взе на специален надзор досъдебното производство, образувано във връзка с умишленото убийство на гражданин на Федерална Република Германия, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с користна цел от двама негови сънародници, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Тъй като разследването се характеризира с фактическа и правна сложност, както и с обществена значимост, по реда на специалния надзор, определеният надзорен прокурор от Апелативна прокуратура – Варна ще осъществява методическа и организационна помощ при воденето му. Целта ще бъде срочното и качественото изпълнение на действията по доказване и документиране на всички факти и обстоятелства по случая.

Престъплението е извършено в село Соколово на 20 октомври 2021 година. Първоначално досъдебното производство е започнато за престъпление по чл. 142, ал. 1 от НК във връзка с получен сигнал от гражданка на Федерална Република Германия, постоянно пребиваваща в България и живуща в селото, за това, че съпругът й – мъж на 59 години, също немски гражданин, постоянно пребиваващ в Р. България, бил отвлечен. Тя дори получила ултимативно писмо с искане за паричен откуп в размер на 100 000 лева, който да бъде събран в следващите 48 часа. Бележката била придружена от биологичен материал и пръстен, принадлежащ на отвлеченото лице.

В резултат на следствените действия, за броени часове е разкрито, че се касае за извършено друго умишлено престъпление спрямо 59-годишния съпруг на жената – убийство.

Двама мъже – Р.К. (59 г.) и Т.К. (23 г.), баща и син, също граждани на ФР Германия, са установени като извършители на тежкото деяние. Те са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 116, ал. 1 във връзка с чл. 115 от НК и спрямо тях е взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Още по темата: общо новини по темата: 3
02.11.2021 »
02.11.2021 »
25.10.2021 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: