Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Прострелян полицай в София
Автор: Петър Дучев 12:38 / 10.06.2024Коментари (0)980
©
Благодарение на професионалните и хладнокръвни действия, предприети от служител на столичното Второ РУ, е задържан криминално проявен и вече осъждан мъж. На 8 юни, около 23.30 часа, той и негов колега били изпратени по сигнал за междусъседски скандал. На място подателят на обяснил пред униформените, че негов съсед заплашил семейството му с физическа саморазправа и убийство, след което успял да избяга.

В хода на незабавно стартиралите действия за установяването му, срещу полицаите бил произведен изстрел, куршумът уцелил ръката на единия от  полицаите. Колегата му действал бързо и успял да качи простреляния в патрулния автомобил, където му оказал първа помощ. Възползвайки се от ситуацията, стрелецът нападнал полицейските служители с хладно оръжие. Адекватната реакция и професионални действия на полицая довели до бързото му обезвреждане и задържане.

На място се отзовал втори полицейски екип и линейка, пострадалият полицай е транспортиран в болнично заведение. Задържаният е 67-годишен, криминално проявен и осъждан – от 1977 до 2021 година има четири присъди - за хулиганство, за противозаконно отнемане на МПС, за телесна повреда и кражби, и за съучастие в опит за кражба на движими вещи. При процесуално-следствените действия са иззети използваното от рецидивиста оръжие - пушка, преработена за стрелба с бойни патрони, още една пушка и два ножа.

Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство по чл. 131 от НК под надзора на Софийската градска прокуратура. На задържания е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража“ за срок до 72 часа.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: